Alić pobjednik na mitingu “Split 2008”

Najbolji bosanskohercegovački atletičar – naše gore list, bacač kugle Hamza Alić, postigao je prije par dana novi veliki uspjeh na Međunarodnom atletskom mitinu «Split 2008.», koji se održao u ovom hrvatskom gradu. Alić je osvojio prvo mjesto u bacanju kugle, postigavši dužinu od 20,56 metara.

Širi se spisak donatora za našeg Alića….


 

Najbolji bosanskohercegovački atletičar, bacač kugle Hamza Alić, postigao je prije par dana novi veliki uspjeh na Međunarodnom atletskom mitinu «Split 2008.», koji se održao u ovom hrvatskom gradu.Alić je osvojio prvo mjesto u bacanju kugle, postigavši dužinu od 20,56 metara.
Hamza Alić trenutno se nalazi na dvadesetodnevnim pripremama u Medulinu.

 (Fena)

“Alić-Peking 2008” – povećava se spisak donatora 

Direktori preduzeća NIPD ‘Naša riječ’ Zenica Sajto Ćehović i ‘Alba’ Zenica Muhamed Begagić, te rukovodilac komercijale Zeničke industrije mlijeke ZIM Ekrem Valentić potpisali su donatorske ugovore s Atletskim klubom Zenica za učešće u projektu “Alić-Peking 2008”.Sada u ovom projektu učestvuje devet preduzeća iz Zenice i Viteza i čiji je cilj osigurati što povoljnije uvjete za pripreme najboljeg bh. atletičara Hamze Alića za olimpijske igre u Pekingu. Donatorske ugovore uime AK «Zenica» potpisao je Suad Kaknjo, predsjednik kluba. Uz Hamzu Alića potpisvanju je prisustvovao i njegov trener Mehmed Skender. «Zahvaljujem svima koji su podržali ovaj projekt. Učinit ću sve da svojim nastupom u Pekingu opravdam očekivanja i što bolje reprezentujem grad Zenicu i državu BiH», izjavio je Hamza Alić koji ovih dana odlazi na nove dvadesetodnevne pripreme u Medulin. Najbolji bh. bacač kugle, prije desetak dana u Podgorici je postigao rezultat od 21,07 metara, što je njegov lični rekord i svega četiri centimetra manje od državnog rekorda BiH čiji je vlasnik legendarni Zlatan Saračević.  (

Fena)

 

Komentariši