Takmičenje u pružanju prve pomoći

Gradska organizacija Crvenog krsta Istočno Sarajevo je u okviru svojih redovnih aktivnosti i programskih zadataka organizovala regionalno takmičenje iz pružanja prve pomoći. Drugo mjesto na takmičenju za podmladak osvojila je OO CK Rogatica. U konkurenciji omladinaca drugo mjesto pripalo je takmičarima iz Rogatice.


 

 

Gradska organizacija Crvenog krsta Istočno Sarajevo je u okviru svojih redovnih aktivnosti i programskih zadataka organizovala regionalno takmičenje iz pružanja prve pomoći.
Trinaesto po redu regionalno takmičenje Sarajevsko-romanijske regije, održano je u Sportskoj dvorani ’’Kasindo’’, a učestvovalo je četiri ekipe u kategoriji podmlatka i tri u konkurenciji omladinaca.

Takmičenja su se održala na radnim poligonima u reanimaciji, nesreći u šumi i saobraćajnom udesu, uz realistički prikaz povreda i oboljenja.


 
Prvo mjesto na takmičenju za podmladak osvojila je OO CK Sokolac, drugo OO CK Rogatica, treće OO CK Pale, dok je četvrto mjesto pripalo OO CK Han Pijesak.

 

 

U konkurenciji omladinaca pobjednički pehar je otišao u Sokolac, drugo mjesto pripalo je takmičarima iz Rogatice, a treće domaćinu takmičenje OO CK Istočna Ilidža.


 

Prvoplasiranim ekipama uručeni su prelazni pehari, a pored toga obezbijedile su i pravo učešća na republičkom takmičenju koje će se održati 24. maja na Palama.


 
Anja Veselinović (OO CK Rogatica) proglašena je za najboljeg markiranta.

 

 

Komentariši