Šutković: Znam istinu o Palićevoj sudbini

Enver Šutković, predsjednik Demokratskog vijeća Bošnjaka (DVB iz Bijeljine, tvrdi da zna istinu o sudbini nestalog pukovnika Armije RBiH i komandanta odbrane Žepe Avde Palića. – Došao sam do informacija o pukovniku Paliću. Znam ko ga je 1995. godine odveo iz bijeljinskog Vanekovog mlina, gdje je bio zatvoren, kome je dat i gdje je sahranjen – tvrdi Šutković u izjavi za “Dnevni avaz”.


 

Zna ko ga je odveo, kome je dat i gdje je sahranjen. Moli Esmu Palić da mu se javi…

Enver Šutković, predsjednik Demokratskog vijeća Bošnjaka (DVB iz Bijeljine, tvrdi da zna istinu o sudbini nestalog pukovnika Armije RBiH i komandanta odbrane Žepe Avde Palića.

– Došao sam do informacija o pukovniku Paliću. Znam ko ga je 1995. godine odveo iz bijeljinskog Vanekovog mlina, gdje je bio zatvoren, kome je dat i gdje je sahranjen – tvrdi Šutković u izjavi za “Dnevni avaz”.

Kaže da će informacije o Palićevoj sudbini prvom prilikom reći njegovoj supruzi Esmi, s kojom je pokušao kontaktirati, ali nije uspio dobiti ni njen fiksni telefon.

– Ovom prilikom molim gospođu Palić da mi se javi ako želi da joj predočim sve ono što znam, a ona neka dalje preduzme šta želi – istakao je Šutković, dodavši da se ne plaši za svoju sigurnost zbog saopćavanja informacija.

Naglašava da informacije koje ima do sada nije dao nikome od predstavnika MUP-a RS niti Vlade RS, jer im ne vjeruje.

Svi su podaci dobrodošli

Dragi Milošević, zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, rekao je za “Avaz” da je dobrodošla svaka informacija koja će pomoći da bude utvrđena istina o nestanku pukovnika Palića, pa i Šutkovićeva, kojeg, kako je rekao, ne poznaje.

– Nemam komentar na to što taj čovjek (Šutković) ne želi da razgovara s predstavnicima MUP-a RS o ovom slučaju. Nama će, u svakom slučaju, dobro doći svaka nova informacija o Avdi Paliću – dodao je Milošević.

 Avaz

 

Komentariši