Tri gola Rogatičanina na današnjoj utakmici

RUKOMET: Mađarska – BiH: Naš Rogatičanin Muhamed Mustafič je proveo zavidnu minutažu na parketu i postigao tri izuzetno važna gola. 27:25 konačan je rezultat današnje utakmice, u kojoj su naši igrali jako dobro i izgubili razlikom koja se itekako može dostići u revanšu koji se za sedam dana igra u Sarajevu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prva utakmica baraža

 

Mađarska – BiH 27:25

 

 

Da je rukometna reprezentacija najbolji bh. sportski brand dokazali  su danas u Gyongyosu gdje su postigli fantastican rezultat u prvoj utakmicu protiv favorizirane reprezentacije Mađarske koja je stalni sudionik najvećih rukometnih natjecanja.

 

 Iako se velikim dijelom susreta imali prednost rukometaši Bosne i Hercegovine su unatoč krajnjem porazu od 27:25 ostvarili dobar rezultat pred uzvrat u Skenderiji gdje Mađarima definitivno neće biti lako igrati. 

HRABROM IGROM KORAK DO CILJA

 

 Muška rukometna reprezentacija BiH je tri gola razlike udaljena od svog najvećeg uspjeha u istoriji.
U Mađarskom Đonđošu BiH rukometaši su porazom od Mađarske 27:25 stekli realne šanse za u revanš susretu koji se igra za sedam dana izbore plasman na SP koje se 2009. godine igra u Hrvatskoj.

 

 Naši rukometaši su odigrali hrabro i nisu gubili glavu kada su mađari u dva navrata otišli na tri gola razlike. Početak utakmice nudi rezultatsku klackalicu, a naša reprezentacija u 11 minuti nakon gola Toromanovića vodi 6:4 Tada Mađari odgovaraju serijom 3:0 za vodstvo 7:6. Kao što se i očekivali domaćini su krenuli sa grubom igrom, što im sudije iz Rusije Poladenko – Cherenga tolerišu.

 

 Ipak naši uspijevaju uzvratiti pa vodi 9:8, nako nčega slijedi opet kritične minute, Mađari opet imaju mini seriju za 11:9. Tada Prce postiže dva gola  i hvatamo priključak. Finiš prvog poluvremena nudi dosta uzbuđenja. Nagy i Gulyás donose prednost mađarskoj 15:12, ali do odlaska u svlačionice Prce i Toromanović postižu po gol za -1, 15:14.

 

 U drugom dijelu i dalje uspjevamo bez većih problema držati priključak. Iako u par navrata Poladenko i Cherenga kulturno otimaju loptu našim igračima, domaći rukometaši ne mogu nništa napraviti. Tek u 54. minuti dosuđen je prvi sedmerac za našu reprezentaciju, Terzić postiže gol za vodstvo 24:23.

 

 U finišu Rusi pojačavaju vjetar u leđa Mađrskoj.Sviraju probijenja Prce, pa onda nakon prekršaja nad Zubai dosuđuju sedmerac i pokazuju crveni karton Matinoviću. U tim trenucima Puljezević skida Stojanoviću dvije lopte sa krila, Ilyes zabija za 27:24. Ipak ne gubimo glavu, igramo do kraja. Stojanović postiže gol, uspijevamo se odbraniti pa imamo napad za -1, ali šut Prce zaustavlja Puljezević za konačnih 27:25. Halidu Demiroviću ostaje pet dana da što bolje pripremi svoje izabranike koji uz pomoć svojih vjernih navijač u punoj Skenderiji mogu stići i prestiću ovu prednost Mađarske.

 

 Bosna i Hercegovina: Tahirović (14 odbrana), Doborac 4, Martinović, Veselinov, Čakić, Obradović 4, Harmandić 1, Hajdarević, Musatafić 3, Terzić 3, Stojanović 3, Toromanović 3, Prce 4, Grahovac. Trener Halid Demirović; 

Po dolasku u Sarajevo Mustafic je izjavio:

Desno krilo Muhamed Mustafić izjavio je kako očekuje tešku utakmicu u novom odmjeravanju snaga s Mađarima u subotu:

Svi znamo šta nose sa sobom ovakve utakmice, koliko je prisutno naboja i koliki je ulog u toj utakmici. Po meni, moramo odigrati duplo bolje nego u Mađarskoj da bismo iz tog meča izašli kao pobjednici i počeli spremati kofere za SP u Hrvatskoj. Nadamo se da smo došli do nivoa igre s kojeg ćemo uspjeti konačno prekoračiti taj prag i otići na veliko takmičenje, kazao je Mustafić.

Komentariši