Prvi teravih-namaz u džematu Živaljevići

U subotu, 20. 09. 2008. godine, u Živaljevićima je bilo svečano. Prvi teravih-namaz, u, ove godine, svečano otvorenoj, prelijepoj džamiji. Na iftar nas je pozvao Fehim Hodžić, jedan od najaktivnijih džematlija, i čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos u izgradnji džamije u Živaljevićima. Iz Rogatice krenusmo po kišnom vremenu, a na Borikama nas iznenadi i prva susnjezica. U Fehimovoj kući svečano, nasmijani i prijatni ukućani, prepuna trpeza raznih jela, te neka posebna ramazanska toplina koja je ušla u srca svih nas.

 

Nakon što smo iftarili, obavili smo akšam-namaz, te kasnije uz kahvu, sušene kruške i kolače, prisjećali smo se nekadašnjih ramazana, iftara, sijela . . . U toj prelijepoj atmosferi krenusmo u džamiju, da obavimo prvi, historijski teravih-namaz, u novootvorenoj džamiji u Živaljevićima. Teravih-namaz je predvodio glavni imam MIZ Rogatica Madžid ef. Alihodžić, a mujezinio Mirza Pavica, jedan od rogatičkih povratnika.

Molimo Allaha dž.š. da naše ibadete ukabuli i sevape upiše, te se nadamo da ćemo već sljedeće godine imati puno više teravija u svim džematima na prostoru MIZ Rogatica. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši