Pet godina rada naše stranice

Kada sam prije 5 godina pokrenuo stranicu cilj mi je bio saznati gdje se rogatičani nalaze, da se okupe oko stranice i da djeluju zajedno, jer jedino zajedno možemo napraviti bilo kakav pomak naprijed u ovim teškim vremenima za Rogaticu i za nas. 

Stranica je prevazišla moja očekivanja i sigurno je uradila više nego što sam očekivao, samo projekt utvrđivanja tačne liste “Poginulih i nestalih rogatičana u agresiji 1992-1995” je dovoljan sam po sebi, u njegovoj izradi učestvovali su svi rogatičani iz čitavog svijeta i jednim timskim radom i provjerama po prvi put je ovaj spisak ugledao svijetlo dana i otrgnut je od zaborava.

 

Dragi moji rogatičani, evo već 5 godina naša stranica www.rogatica.com dijeli sa vama i dobro i zlo… prenosi informacije, uspostavlja kontakte, govori istinu o zločinima, stoji vam na usluzi 24 sahata dnevno… 

 

Kada sam prije 5 godina pokrenuo stranicu cilj mi je bio saznati gdje se rogatičani nalaze, da se okupe oko stranice i da djeluju zajedno, jer jedino zajedno možemo napraviti bilo kakav pomak naprijed u ovim teškim vremenima za Rogaticu i za nas.

 

 

  

Stranica je prevazišla moja očekivanja i sigurno je uradila više nego što sam očekivao, samo projekt utvrđivanja tačne liste “Poginulih i nestalih rogatičana u agresiji 1992-1995” je dovoljan sam po sebi, u njegovoj izradi učestvovali su svi rogatičani iz čitavog svijeta i jednim timskim radom i provjerama po prvi put je ovaj spisak ugledao svijetlo dana i otrgnut je od zaborava.  Ovaj spisak se nije mogao napraviti bez ovog javnog medija, kome svi rogatičani imaju pristup.  

 

Veliki broj humanitarnih akcija…  

 

Podsjećanja na Rogaticu prije agresije… 

 

Nostalgičnih slika… 

 

I što po meni ima veliku važnost, uspostavljanje kontakata između rogatičana koji su rasuti od mašrika do magriba. 

 

Naravno u svemu ovome ja kao pojedinac ništa nisam mogao uraditi, u radu stranice su svoj doprinos dali svi aktivni rogatičani, pogotovu moderatori koji su odradili najviše. 

 

Čak ni ovi rogatičani, koji su se okupili oko nekakve nove ideje, ne slažući se sa politikom uređivanja stranice, nisu znali jedni za druge dok nisu došli na našu stranicu.

 

 

 

  

 

Sa nama, rogatičanima, je teško raditi, to mi rogatičani najbolje znamo… kada bi me neko upitao da opišem rogatičane, odmah mi na pamet padne opis Bošnjaka u romanu “Derviš i smrt” iz pera Meše Selimovića: 

 

Primaju nerad sa Istoka, ugodan život sa Zapada… Ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom, dugo se ne osvrću ni na šta, svejedno im je šta se oko njih dešava, a onda, odjednom, sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači… a lahko im dosadi jedan čovjek, makar im činio i dobro… zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega, moji su i ja sam njihov kao rijeka i kaplja, i sve što govorim, kao da o sebi govorim.  

 

Tako je to sa nama… 

 

Na kraju ovog kratkog obraćanja želio bih svima vama da čestitam ovaj naš mali jubilej, 5 godina rada je ipak dalo svoje rezultate… 

 

Vaša stranica je i dalje sa vama, ovako nam je Rogatica ipak puno bliže, zar ne… 

 

webmaster

 

Komentariši