Podjela bajramskih paketa u Rogatici 2008

 

 Danas 07.12.2008. godine su u nasoj Rogatici podjeljeni bajramski paketi nasim povratnicima. Nas vrijedni Braco Praso je pripremio pakete i uz pomoc naseg clana Emira Pavice – Zambija izvrsio podjelu.

Bili su to zaista radosni trenuci iznenadjenih povratnika koji nisu ocekivali bajramluke.

 

 

Nadamo se da cemo i ubuduce organizovati ovako uspjesne akcije i obradovati nase povratnike u Rogatici. A evo i spiska donatora koji su se potrudili da iznenade o obraduju nase povratnike:

 

  

Nas povratnik Zambi je pomagao prilikom podjele i izjavio:

 

Danas sam skupa sa Bracom Prasom obisao nase povratnike u gradu.Bio  je ovo poseban obilazak. Nas Braco donio je radost i ushicenje u povratnicke domove. Zbilja radost i ushicenje, da su pojedini povratnici bili toliko iznenadjeni da nisu znali da progovore. Donio je Braco Bajramluk od nasih Rogaticana,koji nisu zaboravili nas povratnike, svoj rodni grad. 

Obisli smo sve povratnike i Braco je svakom licno urucio paket. Bilo je slucajeva gdje nasi povratnici nisu trenutno bili kuci pa je Braco njihove pakete ostavijo u dzamiji i to za:Vrazalica Aliju,Torlak Hasiba koji je vec duze vrijeme na lijecenju u Sarajevu,Nalbantic Azru i Hadji Sabita Ajanovica. Ovaj dan je nesto posebno za nas povratnike, osjecaj da nismo zaboravljeni, Bajramluk kad mu se niko nije nadao, dosao je od ljudi koji svoj grad, iako daleko od njega, nose u dusi i srcu.

Jos jedno velika hvala dragi moji Rogaticani, da vam dragi Allah da svako dobro,zdravlje i imanje, blgostanje. Vama i vasim porodicama, ucinili ste nam Bajram jos radosnijim i veselijim i znamo da nismo zaboravljeni i da nismo sami.

U ime svih povratnika jos jednom velika hvala,neka vam je sretan Bajram i da ove dane jijepo provedete i da ih docekate jos mnogo u zdravlju i veselju. 

                                                   Bajram Serif Mubarek Olsun

 

Na kraju se zahvaljujemo svim ucesnicima na uspjesno realizovanoj akciji i jos jednom svima cestitamo nastupajuce praznike sa : 

BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši