Alic drzi cvrsto trecu poziciji

Samir Kovačević, član Biciklističkog kluba Jedinstvo iz Tuzle i jedan od najuspješnijih bh. biciklista, kaže da mu je bilo teško izdvojiti pet bh. sportista koji su obilježili 2008. godinu.  Ipak je nasem Hamzi Aliću dao četiri boda. Sa ovim glasanjem Alic drzi cvrsto trecu poziciji najboljeg sportiste u 2008 godini po izboru Dnevnog Avaza…..

Iako ne volim nogomet, fascinira me Ibiševićev uspjeh

 

10.01.2009.

Samir Kovačević, član Biciklističkog kluba Jedinstvo iz Tuzle i jedan od najuspješnijih bh. biciklista, kaže da mu je bilo teško izdvojiti pet bh. sportista koji su obilježili 2008. godinu.

– Nisam imao dvojbi kome dodijeliti najviše bodova. Iako ne volim nogomet, fascinira me uspjeh Vedada Ibiševića, kao i njegova kompletna ličnost pa njemu dajem najvišu ocjenu.

 


Kada je riječ o ostalima, teško mi ih je bilo poredati po uspjesima. No, prema mom mišljenju, to bi izgledalo ovako: Hamzi Aliću četiri boda, jer znam kako i u kojim uslovima radi, a bili smo skupa u Almeriji 2005. godine. Slijede Mervana Jugić-Salkić, Mirza Teletović i Amel Mekić – kaže Kovačević.

Moj izbor

Vedad Ibišević    5

Hamza Alić    4

Mervana Jugić-Salkić    3

Mirza Teletović    2

Amel Mekić    1

Trenutni poredak

1. Vedad Ibišević    93

2. Mirza Teletović    48

3. Hamza Alić    45

4. Arnela Odžaković        35

5. Amel Mekić    26

6. Memnun Hadžić    24

7. Irma Balijagić    20

8. Lusija Kimani    17

9. Goran Ikonić    14

10. Mervana Jugić-Salkić    8

Komentariši