Nigdje mezara moga babuse…

Prolaze dani, mjeseci, godine a nikakvog habera . Niodakle.Gledah kako nas vjerski predstavnik, vjerski poglavar  efendija Ceric uci Fatihu za Gazu :nama u srcu:,vala bas i jest. Svugdje gledah plakate : „Majke srebrenice,sestre Srebrenice,pokolj u Srebrenici, NESTALI SREBRENICE, POMOC ZA SREBRENICU“. 

Neka mi dragi ALAH oprosti  a pita li iko:  „GDJE SU NASI ROGATICANI??????????????“ 

 

Ja licno nikad nista nisam saznao gdje je tijelo moga BABE. Niko ne zna nista, ili nece da zna. Ali neko zna u to sam siguran, kao sto znam i ko ga ubi. Dok nase bosanske vlasti forsiraju samo tamo gdje imaju  korist,  nas guraju u ambis i ostavljaju moju Rogaticu u bezdanu. Fale se kako se muslimanski svijet vraca na svoje ognjiste. Posteno receno vracaju se na zgariste, a obecana je donacija svima koii se prijave za povratak. Ustinu povratak je donekle ispostovan, a obecane donacije kao i pomoc i dan danas se nalaze u eteru, mozda nekad padnu u kisi jal snijegu. Ko to zna!Sve je to dobro nego kako da ja nadjem moga BABUSU?

Po zavrsetku RATA obracao sam se raznim organizacijama za trazenje nestalih, pa nikakvog habera. Cak sam dobivao kao odgovor : “Ako sta saznas javi nam” , pa i da sam saznao eto taman bih njima javio. Moji sugradjani, koliko vidim,  su se povukli iz potrage za svojim najblizim za koje ne znaju nista kao ni ja sam za moga BABUSU.

To nije u redu, ja nemam namjeru da se smirim niti mogu, dok ne nadjem BABUSU i ne obavim njegovu dzenazu. Tek tad cu moci da spavam. 

Ovom prilikom molim sve Rogaticane da se probude i pokusamo jos jednom pronaci nase voljene. Ovaj je zivot besmislen zato sto ja ,kao i mnogi,  nema gdje otici za BAJRAM na MEZAR, da proucim jer nema NIGDJE MEZARA MOGA BABUSE.

Zasto ?  

Imam informacije iz pouzdanih izvora tko koci otvaranje masovnih GROBNICA a isto tako sam saznao i gdje se nalaze. Za ovaj korak dalje potrebno nas je vise jer ne pisem ja ovo samo radi mog BABE nego i radi mojih komsija koji su takodje BACENI u neku rupu a nama se baca prasina u oci da su nestali.

 Naime moj BABUSA je 1946.godiste, nije postojao covjek a da ga nije poznavao ili cuo  za  njega. Zvao  se RAMIZ  JUSUPOVIC (Saksi ,Crvenac, Pirgo)

To je moj BABO. Kome nije pomogao,nije  ni odmogao. 

Stoga moji Rogaticani,   pokusajte pomoci svima da pronadju svoje , meni da pronadjem moga babusu RAMIZA. 

Unaprijed hvala a nasim sugradjanima koji preselise od 19.juna pa nadalje neka dragi ALAH podari lijepi Dzenet.

 

Komentariši