Veliko hvala svima

Nas Kaza se sinoc vratio iz Sarajeva. Pun je utisaka poslije ove iznenadne posjete Sarajevu i poslije svega sta se izdogadjalo sa njegovim bratom. Braco se hvala Bogu oporavlja i mozemo reci da je prosao tu kriticnu fazu. Kaza se na forumu obratio sa jednim tekstom gdje se zahvaljuje osoblju, doktorima, clanovima stranice, rogatici.com. Prenosim tekst u cijelosti…  

 

 

 

 

 

Veliko hvala svima

 

 

Evo vratio sam se sinoc iz Sarajeva i jos uvijek ne mogu da sredim utiske poslije svega sto se desilo. Mnogo toga se desavalo onako spontano i samo mogu zahvaliti dragom Allahu da se sve, nadam se, sretno zavrsilo.

 

 

Ne zelim da spominjem niti da se sjecam onog sto se desilo mome bratu na Gastro-entroloskoj klinici poslije cega su nastali svi ovi problemi i doveli ga na rub izmedju zivota i smrti. Toliko neznanje ili nemar je nespojivo sa djelatnoscu koja ima za cilj pomoci ljudima. Kod moga brata je to sve licilo vise na nesto drugo a ne na pomoc. I kada je sve dovedeno do besmisla, pojavili su se ljudi kojima zelim da se zahvalim da jos uvijek imam brata.

 

 


Zahvaljujem se hirurgu dr. Davoru Rodnicu koji je obavio svoj posao na najbolji nacin. Petnaest minuta pred operaciju, uvidjevsi o cemu se radi rekao je Bracinoj supruzi: “Neka je Bog na pomoci i njemu i meni a i vama. Poslije operacije mu niko nije davao velike sanse.

 


Najvecu zahvalnost dugujem prim. Dr. Mustafi Hirosu koji je poslije moga poziva iz Njemacke digao sve na noge i poduzeo sve da se mome bratu pruzi najbolje sto je u tom trenutku bilo moguce. Nas Mustafa ,koji vodi porijeklo po majci iz Rogatice, je jedna ljudska velicina i ja sam njegov duznik dok zivim. Ucinio je bas sve a i danas to cini da se Braco izvuce iz ove situacije u kojoj su mu se davale minimalne sanse.

 

 

Takodjer se zahvaljujem prof. Amiri Duric koja je na odjelu intenzivne njege poduzela sve da se ova situacija prevazidje.


 
Takodjer posebnu zahvalnost izrazavam prema nasem Rogaticaninu , dr. Benjaminu Kulovcu- Beni koji mi je omogucio da prakticno odmah po dolasku u Sarajevo posjetim brata na odjeljenju intenzivne njege. Bio je Beno uvijek tu i sa informacijama koje su bile dragocjene za porodicu.

 

Zahvaljujem se i nasem dr. Suadu Ajanovicu koji je uvijek tu kada treba pomoci. On je na intenzivnu njegu, zajedno sa Benom dobavio prve doze albumina neophodnog za oporavak i popravljanje postotka bjelancevina u organizmu. Braco je imao tako nizak procenat bjelncevina da je to bilo nespojivo sa zivotom. Unosenjenje bjelancevina je bio osnovni preduslov da se popravi vec unisteni imuni sistem u organizmu i potpomogne brze zarastanje rana poslije operacije. Nas Suad je uvijek tu kada treba. Bio mi je zaista od velike pomoci prilikom bolesti mog rahmetli oca i ja sam mu bezgranicno zahvalan.


Na kraju zelim da se zahvalim svima vama koji ste strepili zajedno sa mnom, nudeci pomoc u tim teskim trenucima za ozdravljenje naseg Brace. To mi je puno znacilo i daje mi jos vise snage da ovu nasu stranicu gradimo, da se na njoj druzimo i pomazemo jedni drugima.

 

 


Mi jos uvijek nismo svjesni kolika je vrijednost i kolike su mogucnosti koje nam pruza rogatica.com.

 

Ovako zajedno smo puno jaci i sa mogucnoscu da pomognemo u nevolji jedni drugima. Samo da nam to, ova nasa stranica omogucava, bilo bi dovoljno opravdanja za njeno postojanje a ona nam pruza mnogo vise.
Hvala za sve i rogatici.com.


Braco se jos uvijek nalazi na odjeljenju intenzivne njege i tu ce ostati jos neko vrijeme dok se sve ne stabilizuje. Moze se reci da se izvukao iz te kriticne faze u kojoj mu je zivot bio u pitanju. Svakim danom se sve bolje osjeca i to mi daje nadu.
  

 

 

Komentariši