Bošnjačka solidarnost

Obavjestavamo Bosance i Hercegovce u dijaspori da je pokrenuta akcija za izgradnju kuce porodici poginulog rudara Almira Babica. Almir je poginuo u eksploziji metana u rudniku Stranjani,  pokusavajuci da izvuce svoga poginulog kolegu. Iza rahmetli Almira Babica ostali su njegova majka, supruga Alma, djeca Lejla 5 godina i Elmin 3 godine star. Almir je preselio u svojoj 33. godini.. Pošto su Rogatičani uvijek pomagali kad je potrebno, rogatica.com apeluje svim Rogaticanima da se ukljuce u ovu akciji. Vise informacija na web stranicama koji su pokrenuli ovu akciju…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Bošnjačka solidarnost 

 

Obavjestavamo Bosance i Hercegovce u dijaspori da je pokrenuta akcija za izgradnju kuce porodici poginulog rudara Almira Babica.

Almir je poginuo u eksploziji metana u rudniku Stranjani,  pokusavajuci da izvuce svoga poginulog kolegu.
Iza rahmetli Almira Babica ostali su njegova majka, supruga Alma, djeca Lejla 5 godina i Elmin 3 godine star.

Almir je preselio u svojoj 33. godini. Bio je vrijedan i posten covjek koji je radom u jami izdrzavao svoju porodicu. Sa Almirom je zivjela i njegova majka.

 

 

Zivjeli su u djedovoj kuci, koja je vise supa nego kuca.
Danas, kada Almira vise nema, situacija u kuci gdje je zivjela njegova porodica veoma je teska te supruga sa dvoje jetima bez hranioca i zastitinika mogu brzo zavrsiti na ulici.


Zbog svih ovih okolnosti dvije bosnjacke humanitarne orbanizacije “Sadake” iz Njemacke i “Most-Bro” iz Danske te najpopularniji bosnjacki portaj www.bosnjaci.net iz SAD-a, pokrenuli su humanitarnu  akciju za prikupljanje sredstava za izgradnju kuce porodici rahmetli Almira Babica. Pozivamo sve Bosance i Hercegovce da pomognu izgradnju doma za ovu porodicu.


Tok akcije mozete pratiti na :

www.sadake.com
www.most-bro.dk
www.bosnjaci.net
  

 

 

 

Komentariši