Rogaticani na promociji knjige akademika prof.dr. Muhameda Filipovica

Muhamed Filipovic nastavlja dalje sa svojim stvaralackim radom. On pokazuje da godine nisu prepreka i da se  i u tim poznim godinama moze biti itekako produktivan. U osnovnoj skoli „Skender Kulenovic“ na Dobrinji je dana 19.03.2009. godine odrzana promocija knjige Muhameda Filipovica, pod nazivom  „U traganju za ljudima i  zavicajem“ . Knjiga je vrlo interesantna a to se moze zakljuciti odmah po naslovu teme koju obradjuje.

Promocija je posebno interesantna jer su u njoj uzeli ucesca i nasi Rogaticani, uvazeni prof.dr.  Dzevad Jahic i ucenik Osnovne skole  „Skender Kulenovic“ Mirsad Kazic, koji je sa svojim kolegom Harisom Fadjanom na gitari odsvirao dvije kompozicije u duetu. Inace Mirsad i Haris pohadjaju ovu skolu a paralelno idu i u muzicku skolu na Ilidzi.

 

U knjizi akademika prof.dr. Muhameda Filipovica  su takodjer veoma uspjeli crtezi portreta 20 najznacajnijih Bosanaca XX vijeka, koje je skicirao i crtao Smail Car, nastavnik likovnog  vaspitanja u OS Skender Kulenovic.Na ovoj promociji je trebao takodjer biti prisutan i nas knjizevnik Abdulah Sidran ali je nazalost zbog  nepredvidjenih razloga bio je sprijecen prisustvovati ovoj promociji.

 

 Evo i par slika sa ove veoma uspjele promocije.

 

 

 S lijeva na desno: Haris Fadjan i Mirsad Kazic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši