NAJAVA: Mevlud i druženje u džematu Podžeplje

Džematski odbor džemata “Podžeplje” organizuje susret Podžepljaka i prijatelja Podžeplja, u Podžepskoj džamiji, u subotu 04. aprila 2009. godine u 13:00 h. Nakon podne namaza biće upriličen prigodan program vjerskog karaktera. Džematski odbor džemata “Podžeplje poziva sve koji shvataju pravu važnost i značaj ovakvih susreta da kroz svoje prisustvo daju doprinos ovoj korisnoj inicijativi i na taj način podupru naše napore u nastojanju da poboljšamo prilike povratničke svakodnevnice.

 

 

 

 

 

NAJAVA: Mevlud i druženje u džematu Podžeplje 

 

“A vjernici i vjernice su zaštitnici jedni drugima: traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju, namaz obavljaju, zekat daju i Allahu i Poslaniku Njegovu se pokoravaju. To su oni kojima će se Allah sigurno smilovati. – Allah je doista silan i mudar.” (Qur’an)

Džematski odbor džemata “Podžeplje” organizuje susret Podžepaca i prijatelja Podžeplja, u Podžepskoj džamiji, u subotu 04. aprila 2009. godine u 13:00 h.

Nakon podne namaza biće upriličen prigodan program vjerskog karaktera. Pozivamo sve Riječane, Planjane, Krivačane, Brložane i sve druge koji shvataju pravu važnost i značaj ovakvih susreta da kroz svoje prisustvo daju doprinos ovoj korisnoj inicijativi i na taj način podupru naše napore u nastojanju da poboljšamo prilike povratničke svakodnevnice.

Ovaj događaj ujedno je i najava proljetnih aktivnosti džematskog odbora na planu okončanja preostalih građevinskih radova i aktivnosti na osiguravanju preduvjeta za normalno i neometano funkcioniranje podžepskog džemata.

Autobus s učesnicima Podžepskog druženja kreće s Kobilje Glave u 9:30h, svraća na Vijećnicu, odakle zajednička kolona s putnicima u privatnom aranžmanu polazi u 10:00h.

Povratna karta Sarajevo-Podžeplje-Sarajevo košta 10 KM i pomenuti iznos utvrđen je isključivo u svrhu troškova iznajmljivanja autobusa.

S obzirom da u ovom trenutku vlada prilično interesovanje za ovaj događaj, a nije isključena mogućnost da u svrhu organizovanog odlaska bude iznajmljen još jedan autobus, stoga vam skrećemo pažnju da koordinatore organizacije prijevoza kontaktirate što prije:

Tel; +38733 48 52 43 – kontakt osoba – Ćamil, ili
Mob: +38761 36 41 09 – Bećar ef.
Mail: becar_ismet@hotmail.com

DOBRODOŠLI U PODŽEPLJE!

 

 

Komentariši