Sjećanje na Mustafu Džebu – ratnog komandanta 102. Viteške brigade

 

 

Danas, 13. aprila 2009. godine u haremu Alipašine džamije u Sarajevu, u 12:00 sati, Žepljaci i prijatelji Žepe i rahmetli brigadira Armije BiH Mustafe Džebe, ratnog komandanta 102. Viteške brigade, okupili su se  na mezaru našeg rahmetlije.

Rahmetli Mustafa je bio veliki heroj i čovjek kojim se ponosi herojska Žepa. Jasin je proučio Nezim ef. Halilović – Muderris. U nastavku pogledajte fotografije !

 

Sjećanje na Mustafu Džebu – ratnog komandanta 102. Viteške brigade 

 

Danas, 13. aprila 2009. godine u haremu Alipašine džamije u Sarajevu, u 12:00 sati, Žepljaci i prijatelji Žepe i rahmetli brigadira Armije BiH Mustafe Džebe, ratnog komandanta 102. Viteške brigade,  okupili su se  na mezaru našeg rahmetlije. Rahmetli Mustafa je bio veliki heroj i čovjek kojim se ponosi herojska Žepa. Jasin je proučio Nezim ef. Halilović – Muderris.

 

Prisutnima se na početku obratio Sejo Alić, jedan od heroja odbrane Grada Sarajeva, koji uredno vodi interni kalendar značajnih datuma i obilježava ih, sa onima koji još uvijek nisu zaboravili agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Potom se obratio Nezim Halilović Muderris, koji je govorio o važnosti borbe, nagradi koja čeka one koji su se istinski borili i potrebi obilježavanja sličnih datuma.

Nakon toga su Jasin pručili hfz. Salih Halilović i Nezim Halilović.

Nakon zahvale porodici rahmetli Mustafe i svim prisutnima, sa suzama u očima proučili smo Fatihu rahmetli Mustafi i njegovim kabur komšijama, ratnim komandantima i saborcima.

Poslije podne namaza, u Ali-pašinoj džamiji Nezim Halilović je podsjetio džematlije na godišnjicu smrti rahmetli Mustafe Džebe, kao i obavezu našeg skrušenog i dostojanstvenog prolaska pored kabura istinskih heroja Bosne i Hercegovine, koji su ukopani u haremu Ali-pašine džamije, uz razmišljanje Esada Bajića, pripadnika 4. Muslimanske slavne brigade “da zbog šehida, mi koji smo u prvim safovima džamija, nikada ne možemo biti prvi, jer su oni uvijek ispred nas.”

Događaj su popratile TV Hajat i Dnevni avaz.

Neka je rahmet našem Mustafi – Musi Džebi, a njegovoj porodici sabur!

NHM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši