Prvomajski vikend kod Akšamija

Proteklih par godina za 1.maj smo se obreli kod naših Akšamija u Odense gradu. Jedne godine probasmo roštilj, jedne sač za koji dobismo certifikat a ove godine se odlučismo za ”okretanje” volj’ ti lijevo volj’ ti desno.. I nismo se pokajali specijalitet janje sa ražnja je ispao haman pa ko u Bosni… Na ovom našem druženju bilo nas je oko 20-tak nas Rogatičana i Ruđana, daleko od domovine ali ipak u društvu prijatelja čovjek se bolje osjeća…

 

 

Prvi maj kod Akšamija 

 

Prijateljstvo je iskrena i privatna veza među ljudima, među familijama, među sugrađanima. Čovjek u susretima sa prijateljem osjeća radost i zadovoljstvo, a sreću također vidi u društvu sa prijateljem. Zaista, iskren i pravi prijatelj igra veliku ulogu u životu svake ličnosti. E ne kaže đaba jedna stara izreka: Drvo prijateljstva posadi jer ti želje srca donosi. Stabljiku mržnje počupaj jer ti muke brojne donosi.. 

 

Česti su susreti sa Akšamijama i Kazićima. Često su oni kod nas ili smo mi kod njih. Posjećujemo se i pazimo, a tu smo i da jedni drugima u tuđini pomognemo. Zbog toga je Božiji Poslanik (a.s.) rekao: “Osnova razuma, nakon vjere u Allaha, je prijateljstvo s ljudima.”  

 

Proteklih par godina za 1.maj smo se obreli kod naših Akšamija u Odense gradu. Jedne godine probasmo roštilj, jedne sač za koji dobismo certifikat a ove godine se odlučismo za ”okretanje” volj’ ti lijevo volj’ ti desno.. I nismo se pokajali specijalitet janje sa ražnja je ispao haman pa ko u Bosni… 

 

Na ovom našem druženju bilo nas je oko 20-tak nas Rogatičana i Ruđana, daleko od domovine ali ipak u društvu prijatelja čovjek se bolje osjeća… Vrijeme nas je poslužilo – sunčan i prelijep dan sa nekih 20 stepeni učinili su da nam ovaj vikend prođe u lijepom raspoloženju i ostane u lijepom sijećanju…..

 Priprema ražnja 

 

 

pripreme za okretanje

 

Okreci

 

 

 

 

Probali smo i sač čisto onako da ne zahrđa (piše u upustvu)

 

 

haman gotovo

 

KLOPA

 

 

Kahva i kolači

 

 

 

djeca (jedan dio)

 

 

Komentariši