Sarajevski ćevapi u Rogatici

 

 

Poslije džume po dogovoru se okupismo u Irfinoj i Munirinoj roštiljnici koja se nalazi na samom početku Toplika. Čim s čaršije odmah lijevo tu gdje je nekad radio obućar i vulkanizer Lelo Kadir. Od vajkada je to bilo od Džika pa su tako i poslije rata tu obnovili poslovni prostor.

 

 

 

Sarajevski ćevapi u Rogatici

Poslije dzume po dogovoru se okupismo u Irfinoj i Munirinoj rostiljnici koja se nalazi na samom pocetku Toplika. Cim s carsije odmah lijevo tu gdje je nekad radio obucar i vulkanizer Lelo Kadir. Od vajkada je to bilo od Dzika pa su tako i poslije rata tu obnovili poslovni prostor.  

 

 

 Prvo je to bilo izdato pod kiriju a od prije neki mjesec Irfo radi za sebe ili bolje reci njegova Munira jer se rostiljnica vodi na njeno ime. Svako jutro salje Irfo svjezu robu iz Sarajeva, cevape, sudjukice, rostiljske kobasice i sve ostalo sta treba. Naravno tu je i sok sinalko kao i sarajevski kiseljak.  

 

 

Rostiljnica je vec postala mjesto za okupljanje kako nasih povratnika tako i rogaticke raje koji dolaze onako naobdan ili su u prolazu. Pocastismo se Bogami sa nasim povratnicima, ko je sta htio. Zamirisase Tabhane, Carsija i Toplik prepoznatljivim mirisom ko na Bascarsiji i u svemu tome navalivsi na dobru hranu zaboravismo se i slikati sa nasim porcijama.   

Ja licno udarih po sudjukicama i nisam se pokajo. A za slikanje moracemo se vratiti ponovo ako opet ne zaboravimo, a zaboravicemo mahsuz da imamo dobar razlog da ponovo dodjemo u nas grad, nasu Rogaticu. Bijase nam lijepo sa nasim povratnicima pa se carsijom mogo cuti i nas grohotni zagor i smijeh, isto ko u neka davna dobra vremena.


 

 

 

Vidimo se dragi nasi prvom prilikom, ako Bog da…  

Komentariši