Stojan Perković negirao krivicu

 

 

Optuženi Stojan Perković izjasnio se danas pred Sudom BiH da nije kriv za ratne zločine protiv čovječnosti počinjene na području Rogatice. Kada se optuženi Perković izjasnio da nije kriv, nepoznati posjetilac je ponovo ustao i krenuo prema optuženom, nakon čega je sudska policija …..

 

Stojan Perković negirao krivicu

  

Tereti se za ratne zločine protiv čovječnosti počinjene na području Rogatice…

  

21.05.2009. 16:32

   

Optuženi Stojan Perković izjasnio se danas pred Sudom BiH da nije kriv za ratne zločine protiv čovječnosti počinjene na području Rogatice.

Prema navodima iz optužnice, Perković je kao komandir čete Vojske Republike Srpske (RS) u mjestu Lađevine u opštni Rogatica izvršio, podsticao i pomagao u činjenju nečovječnih djela usmjerenih prema civilima nesrpske nacionalnosti sa područja rogatičke opštine, saopšteno je iz Suda BiH.

  

Jedna osoba odstranjena iz sudnice

Tokom izjašnjenja o krivici optuženog Stojana Perkovića jedna osoba odstranjena je iz sudnice jer je dobacivala pogrdne riječi optuženom i njegovom braniocu.

Po ulasku u sudnicu, Vesnu Jasenković, sutkinju za prethodno saslušanje, sudska policija je obavijestila o tome da je posjetilac dobacivao optuženom i njegovom braniocu pogrdne riječi, nakon čega je ona kazala „da će za svako iduće vrijeđanje javnost biti isključena“.

Kada se optuženi Perković izjasnio da nije kriv, nepoznati posjetilac je ponovo ustao i krenuo prema optuženom, nakon čega ga je sudska policija odstranila iz sudnice i ispratila van zgrade Suda BiH.  

 

Komentariši