Promocija knjige Hakije Muftića

 

Knjiga ima autobiografski karakter – ispovijest o životu autora, o životu njegovih roditelja, porodici, prijateljima, o Rogatici, gdje je rođen i gdje je živio nepunih dvadeset godina, i o Sarajevu, gdje je sve ostale godine živio, radio, pa i starost dočekao. Dodato još slika sa promocije koje smo dobili  od Merse Kazic iz Sarajeva.

 

Promocija knjige:

Fragmenti života od Hakije Muftića

Knjiga ima autobiografski karakter – ispovijest o životu autora, o životu njegovih roditelja, porodici, prijateljima, o Rogatici, gdje je rođen i gdje je živio nepunih dvadeset godina, i o Sarajevu, gdje je sve ostale godine živio, radio, pa i starost dočekao.

O Rogatici autor piše;

 

“Mladalačke, bezbrižne, radosne godine proveo sam radeći za oca u trgovačkoj tekstilnoj radnji, aktivno učestvujući u životu i događajima rogatičke čaršije. To me i potaklo da posebnu pažnju posvetim predstavljanju stare rogatičke čaršije, koja je poznata po mnogim uspjesima i bila značajan oslonac života i razvoja Rogatice i okoline. Svoja sjećanja provjerio sam u razgovorima sa Rogatičanima koji su u to vrijeme poslovali u čaršiji. Tako sam napravio rekonstrukciju rogatičke čaršije iz vremena kada je bila najrazvijenija i onakva kako su je građani upamtili. sada imamo pravi cjeloviti pisani dokument o čaršiji kakva je uistinu bila.”

 

Detalji iz knjige:

 

 

 

 

SA PROMOCIJE:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO sa promocije: ASIMA Lihić

 

Evo jos par slika koje smo dobili veceras od Merse Kazic iz Sarajeva:

 

 

Na slici Alija Aksamija i Fika Lemezan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši