Pomozimo Aidi

Ova porodica nam se obratila da im pomognemo jer se evo već šest godina bore kako svaki mjesec obezbjediti 1000 KM za liječenje. Oni su prije nekoliko dana dali OGLAS u novine gdje prodaju kuću koju su sa ljubavlju gradili za sebe i za svoju djecu. Misle prodati kuću i kupiti manji stan a od «viška» novca obezbjediti injekcije za bar godinu-dvije.. Prisiljeni su na taj čin…

Poznavajući Vas i poznavajući kako ste se do sada odazvali bezbroj puta nesumnjamo da Vaša pomoć neće izostati.

ZATO DRAGI ROGATIČANI, VIŠEGRAĐANI, BOŠNJACI POMOZIMO OVOJ PORODICI – pomozimo našim sugrađanima da istraju u svojoj borbi koja traje punih šest godina. Pomozimo Aidi da na svojim nogama ostane što duže. Pomozimo Aidinoj djeci da što duže vide svoju majku kako im prilazi sa toplim majčinskim korakom. Mi to možemo!!!

 

POMOZIMO AIDI ŠETIĆ (udata HRELJIĆ) 

 

Biografija:

Aida Šetić – Hreljić rođena je u Rogatici 1971 godine. Završila je srednju ekonomsku školu 1989 godine.
Njeni roditelji su naši sugrađani Mustafa Šetić i Nezira Šetić. Aida ima dva brata Hamdiju i Remziju.
Početkom rata porodica je izbjegla iz Rogatice u Sarajevo. U ratnom periodu Aida je radila u Crvenom krstu.
U toku rata, tačnije 1994. god udala se za Ramu Hreljica iz Višegrada. 1995 i 1997 god rodila je dva sina – Harisa i Kenana.
Nakon završetka rata počela je raditi u ”VF” šoping centru WISA. U WISI je radila 5 godina od 1999 – 2004. Muž Ramo se zaposljava u preduzeću “Vodovod” Sarajevo. U naselju Dogledi su kupili komad zemlje i počeli graditi kuću koju su pokrili i osposobili prizemlje. Sve je išlo nekim uhodanim i normalnim tokom, dok tu uobičajenu svakodnevnicu nije poremetila iznenadna Aidina bolest.

Bolest:

Aida se razboljela 2004 god od teške i neizlječive bolesti MULTI PLEX SKLEROZA. Te 2004-te. god. je odmah počela sa terapijama. Ljekar joj je rekao da u naredne dvije godine mora primati injekcije INTERFERON koje su veoma skupe i koje koštaju oko 50 000 KM (oko 2100 KM mjesečno). Došavši kući neprestano se pitala odakle i kako da nabavi toliki novac. Vijest o Aidinoj bolesti I visini potrebnog novca za lijecenje se razglasila medju Aidinom i Raminom rodbinom, prijateljima, radnim kolegama i uz pomoć Allaha skupila se ova svota tako da je Aida isprimala ovu dozu.
Osim ovoga Aida svake godine po jednom ili dva puta prima jos jednu terapiju u bolnici u infuzijama.
Trenutno joj je propisana terapija Enforten injekcije što košta 780,00 KM mjesečno (ovo je jeftinija verzija jer nemaju sredstava za INTERFERON koji je skuplji). Osim injekcija Aida troši i propisane lijekove, što znači da joj je neophodno oko 1000 KM mjesečno za lijecenje.
Aida je svjesna da se ne može izlijeciti ali joj preostaje samo da se bori da ne dođe do teških nepokretnih stanja što nosi ova bolest. Prema riječima ljekara injekcije usporavaju tok bolesti..

Tenutno stanje bolesti izgleda ovako: Opšta slabost, bolovi u rukama, nogama i leđima, otežano ustajanje iz sjedećeg položaja, otežan hod. Dalji simptomi su osjećaj težine u rukama i nogama, trnjenju podkoljenica te bolovi u stopalima. Podrhtavanje ruku je takođe evidentno a primjetna je smetnja koncentracije – postala je zaboravna.
Ove godine osim gore navedenih simptoma manifestovao se i simptom potpunog pada vida na lijevom oku, te nestabilnost pri hodu – potrebna joj je pomoć druge osobe ili eventualno pridržavanje. Grčevi u rukama i nogama najizrazitiji su ujutro uz povremeno trzanje mišića lica i nogu te smetnjom pri govoru… . Osim toga lijekovi imaju loše popratne pojave i rizike (prvenstveno kortikosteroidi) tako da je koristeći ove lijekove Aida, ne svojom voljom, dobila na kilaži (96 kg) sto joj je jos jedna od otežavajućih okolnosti..

APEL:

Ova porodica nam se obratila da im pomognemo jer se evo već šest godina bore kako svaki mjesec obezbjediti 1000 KM za liječenje. Oni su prije nekoliko dana dali OGLAS u novine gdje prodaju kuću koju su sa ljubavlju gradili za sebe i za svoju djecu. Misle prodati kuću i kupiti manji stan a od «viška» novca obezbjediti injekcije za bar godinu-dvije.. Prisiljeni su na taj čin…

Poznavajući Vas i poznavajući kako ste se do sada odazvali bezbroj puta nesumnjamo da Vaša pomoć neće izostati.

ZATO DRAGI ROGATIČANI, VIŠEGRAĐANI, BOŠNJACI POMOZIMO OVOJ PORODICI – pomozimo našim sugrađanima dda istraju u svojoj borbi koja traje punih šest godina. Pomozimo Aidi da na svojim nogama ostane što duže. Pomozimo Aidinoj djeci da što duže vide svoju majku kako im prilazi sa toplim majčinskim korakom. Mi to možemo!!! 

SVI KOJI  ŽELE DA KONTAKTIRAJU AIDU:

 

KONTAKT Adresa:

Hreljic Aida
Ul. Uglješe Uzelca 47
71210 Ilidža
SARAJEVO
BiH
(radi lakše orijentacije ova ulica se nalazi u naselju DOGLEDI)

 

telefon:

033 636 895

 

KAKO UPLATITI

Svi oni koji zele pomoci mogu uplatiti svoj prilog na nas racun u BiH, a Braco ce odraditi svoj uobicajni dio posla kao i u predhodnim akcijama…

a) PROCEDURA za uplatu/priliv iz innostranstva

 

 

b) Za uplate u Bosni i Hercegovini

UniCredit Bank na ime Praso Selimir , Adija Mulabegovica br.3 Sarajevo

broj racuna: 3389002550110028

 

TERAPIJA (injekcije) za jedan mjesec

 

Komentariši