Pomozite nam kod skupljanja podataka i slika zrtava agresije na BiH na opstini Rogatica

Nasa akcija prikupljanja slika i podataka o zrtvama agresije na BiH 1992-1995. godine na opstini Rogatica daje rezultate.

Poslije objave slika vec postavljenih zrtava dobili smo dosta novih podataka i slika zrtava agresije.

Na nasem spisku se nalazi 1306 zrtava i taj spisak nije konacan jer je ovih dana bilo dopuna spiska sa zrtvama koje nisu bile evidentirane.

 

Bio je jedan slucaj da smo imali na spisku covjeka koji je na nasu srecu i srecu njegove porodice zdrav i ziv pa smo ga skinuli sa spiska.

Posao oko spiska ce sigurno potrajati dok ne dobije svoj konacan izgled i broj. Na tome cemo dalje raditi nadajuci se pomoci svih vas koji posjecujete ovu stranicu ali i onih koji su zainteresovani a nemaju pristup internetu.

Do sada smo skupili slike 396 zrtava i postavili ih u forumu sa kratkim biografskim podacima. Dakle jedna trecina je tu a predstoji nam jos mnogo rada, kontakata u cilju dopune podataka i informacija. Lijepo se sjetiti onih kojih vise nema. Za one koje ste poznavali mozete napisati ponesto o njima iz zivota. Sve ce biti prilozeno uz sliku u obliku citata sa vasim imenom. To vazi i za one koji su vec odavno postavljeni. Za neke smo vec u obliku citata prilozili tekstove koji govore o njima.

Dakle, po zavrsetku bi ovo trebao da bude dokument koji ce vjecito upozoravati na ono sto se desilo i upucivati generacije koje dolaze da se  to i njima moze desiti ako zaborave.

 

U prilogu objavljujemo nove slike zrtava sa podacima koje smo nakon ove akcije dobili. Nadamo se da cemo ovako i dalje nastaviti. Hvala za dosadasnje podatke a unaprijed se zahvaljujemo za one koji ce doci narednih dana i mjeseci  a mozete ih slati na istu adresu MKazic@aol.com .

 

Nove slike sa zrtvama koje nisu u proslom tekstu objavljene.

 

 

 

 

Komentariši