Nas Kemo na izlozbi u Berlinu

Nas Kemo se vratio sa izlozbe u Berlinu na kojoj je njegov medo izazivao znatizeljne poglede posjetilaca izlozbe. Nazalost Kemo se vec na toj izlozbi nesvjesno borio sa vec dozivljenim infarktom ali eto izdrzao je. Odmah po povratku kuci je zavrsio na klinici i nadamo se da je ono najgore proslo i da ce nas Kemo izvojevati, uz Boziju pomoc, jos jednu pobjedu.

Kao sto cete vidjeti sa slika na bosanskom medi se moze uociti dosta detalja i sa naseg rogatickog kraja. Ovaj medo ce poslije Berlina obici citav svijet, sireci ljubav i radost citavog svijeta. Pa neka mu je sretan put i neka nas Bosance i Rogaticane dostojno predstavlja na svojoj misiji mira , ljubavi i radosti.

 

A sada nesto malo vise o izlozbi u Berlinu.

 

Od 28.11.2009 pa do 14.04.1910. godine ce biti aktuelna izlozba meda u Berlinu, koja je postavljena na Berlinskoj glavnoj zeljeznickoj stanici, prije nego sto krene na svoje svjetsko putovanje.

 

Na ulaznoj pasazi U55 je krug izlozenih meda, 24h besplatno na raspolaganju zainteresovanim posjetiocoima.

Zajedno sa stotinama gostiju otvorili su  krug „United Buddy Bears“ na glavnoj zeljeznickoj stanici

 Andreas Strumowski, Klaus und Eva Herlitz, ambasador Kazahstana, Nurlan Onzhanov, i glumac   Dennenesch Zoudé 28.11.2009. godine.

Atmosvera bijase ispunjena radoscu sto ce se mede u narednih 4 mjeseca moci posjetiti u Berlinu, prije nego sto krenu u aprilu 2010 na svjetsko putovanje.

Mnogi internacionalni umjetnici su doputovali u Berlin, da bi praznicne sate proveli u ponovnom vidjenju sa njihovim medvjedima. I nas Kemo je bio tu sa svojim medom.

Otvaranje bijase upotpunjeno sa ucescem saxofoniste Ines Weber, sa djecijim horom Taunus-skole i Berlino, sa maskotama svjtskog prvenstva u lakoj atletici  2009.

 

Poslije izlozbe u Berlinu 2010. godine ce pojedine mede biti date na aukciju u korist UNICEF-a

Ako zelite imati blize informacije o narednoj  „Buddy Bär Auktion“, javite se na telefon 03-8877 2685 ili na e-mail adresu an  auction@buddy-bear.com

 

Evo par slika sa izlozbe u Berlinu.

 

 

 Dedo Kemo sa unukom i bosanskim (rogatickim) medom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kemo sa porodicom.

 

Komentariši