Naši uspješni Rogatičani

Prije par dana, gledajuci „Vijesti u 7“ na ntv Hayat, bio sam prijatno iznenadjen prilogom da firma „Prunus“ slavi petnaestogodisnjicu postojanja. Naravno, ta vijest za mene ne bi bila toliko znacajna da se ne radi o firmi naseg Rogaticanina, moga prijatelja Rusmira Skaljica –Jakog.

Vec odavno znam da Rusmir ima firmu ali mi se nikada nije dalo da je posjetim i da se upoznam poblize o svemu.

U februaru sam se susreo nakratko sa Rusmirom i nakon toliko godina smo pricali uglavnom o dogadjajima vezanim za proslo vrijeme i rat. Iako smo bili planirali da sjednemo posebno, nije nam se dalo. Jednostavno tada nismo imali vremena.

Poslije vijesti na  ntvHayat, javio sam se Rusmiru i zamolio ga da za nasu stranicu posalje par podataka o svojoj firmi i njenom jubileju. Vrlo brzo sam, sve podatke sa slikama, dobio od njegovog sina Vedada, koji je takodjer zaposlen u firmi a radi se o mladom inzenjeru koji je pošao ocevim stopama. U ovoj firmi, pored Rusmira i njegovog sina ima jos Rogaticana. Njegov brat Mugdim – Muge  je glavni za ekonomski sektor. U firmi radi i Sejo Lihic i vjerovatno jos Rogaticana ali u ovom momentu nemam podataka.

Vrijedno je napomenuti da je i Rusmirov mladji sin  na putu da se poslije zavrsenog skolovanja ukljuci u rad firme.

Dakle ova firma, koja je jedna od najboljih u ovoj oblasti u BiH, ima osiguranu buducnost sto se tice kadrovskog potencijala a to je i najvaznije za egzistenciju jedne firme.

 

A evo i nekoliko vaznih podataka o firmi „Prunus“.

 

  Firma Prunus d.o.o Sarajevo osnovana je 1994. godine i tokom 15 godina svog postojanja je izrasla u respektabilnu firmu koja ima 35 uposlenih radnika. Osnovna djelatnost firme jeste izrada masinskih instalacija, ventilacije, klimatizacije, rashladne tehnike, inzinjering i gradjevinsko zanatski radovi limarije i bravarije.

U proteklom peridu izvodili su radove na oko 300 velikih objekata:

 -u oblasti zdravstva: Plava bolnica i Centar za srce u Tuzli, Pedijatrijska klinika i kardiohirurgija KCU Sarajevo,

– u oblasti farmaceutske industrije: Bosnafarm, Farmavita itd

– nadalje, trgovacko poslovni centri, RTV dom, NTV Hayat, vjerski objekti, sportsko rekreacioni centri i dr.

Sve to, uz kontinuirano pracenje evropskih standarda i normativa u ovoj oblasti, postizanje odgovarajuceg tehnickog kvaliteta i unapredjenja proizvodnje, potvrda je njihovog kontinuiranog napretka

 Potrebno je istaknuti da su razvoju firme doprinjeli i njihovi strucni radnici, kvalitetni investitori i dobavljaci kao i razumjevanje opcinskih vlasti. Dvije proizvodne hale imaju oko 700 kvadratnih metara a upravna zgrada 200 kvdratnih  metara.

 

Firma Prunus je u ova teska vremena recesije investirala mnogo u razvoj sto je u ova vremena velika hrabrost. Bez poslovnog rizika nema ni uspjeha. Svjesni su toga u firmi Prunus i oni hrabro nastavljaju pravcem koji su zacrtali.

Ovo je dakako firma koja ima svoju buducnost i o njoj cemo sigurno i u buducnosti cuti mngo lijepih vijesti.

 

Nasim Rogaticanima zelimo puno uspjeha u radu i da nas obraduju sa svojim poslovnim uspjesima jer njihovi uspjesi su i uspjesi nas Rogaticana rasutih po citavom svijetu.

 

Evo par slika sa proslave jubileja:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši