Bez struje je više od 35 sela

I području općine Rogatica zahvatilo je nevrijeme i bez struje je više od 35 sela. U kvaru je dalekovod Pilana Sladara, koji strujom napaja više od 10 sela, kao i dalekovod Matino Brdo, na kome električnu energiju nema 11 trafostanica i isto toliko……

 

Bez struje je više od 35 sela

 

Zbog olujnog vjetra, koji je u petak zahvatio područje Sokoca, u kvaru su dalekovodi Kaljina i Sokolovići pa je bez struje ostalo više od 40 sela.

Zbog kvara na dalekovodu Sokolovići, bez napajanja električnom energijom je ostalo više od 10 sela, a zbog kvara na dalekovodu Kaljina njih 30. I na niskonaponskoj mreži u centru općine i po selima ima više manjih kvarova.

Jak vjetar, koji je u toku noći dostizao brzinu i do 80 kilometara na sat, izazvao je havariju na elektromreži i na području općine Han-Pijesak.

Stabla su pala na 10 kilovoltni dalekovod Ljeskovac, pa je sinoć od 22:00 sata prekinuta isporuka električne energije potrošačima na ovom trafo-području.

I području općine Rogatica zahvatilo je nevrijeme i bez struje je više od 35 sela. U kvaru je dalekovod Pilana Sladara, koji strujom napaja više od 10 sela, kao i dalekovod Matino Brdo, na kome električnu energiju nema 11 trafostanica i isto toliko sela na području općine Rogatica.

Bez struje je i više tunela na magistralnom putu Rogatica – Višegrad.

bitno.ba

 

Komentariši