Mevlud u Čaršijskoj džamiji – 1.3.2010 g.

 

Dana, 1.marta 2010 godine –  između dva namaza, akšama i jacije proučen je Mevlud povodom rođenja Poslanika Muhameda s.a.w.s. U Čaršijskoj džamiji ie večeras bilo prelijepo, sa povratnicima u našoj ljepotici bili su naši Rogatičani koji žive u Sarajevu, došli su da uveličaju ovaj časni dan, da još jednom, svojim prisustvom daju nama povratnicima podršku, a da daju nama na znanje da su oni uz nas i da misle o nama.  U nastavku pogledajte 50-tak fotografija iz rogatičke džamije… 

 
 
 
 

 

Mevlud u Čaršijskoj džamiji – 1.3.2010 g.

Dana, 1.marta 2010 godine –  između dva namaza, akšama i jacije proučen je Mevlud povodom rođenja Poslanika Muhameda s.a.w.s.

Poslije klanjanja akšam-namaza koji je predvodio Fadil ef. Lutvić, pristupilo se ucenju Mevluda. 

 

Mevlud su proučili: Omer ef.Kadrić, Ćamil ef.Karšić, Fadil ef,Lutvić. Hadži Sabit Ajanović, Ermin Pavica, Husein Živalj.

U Čaršijskoj džamiji ie večeras bilo prelijepo, sa povratnicima u našoj ljepotici bili su naši Rogatičani koji žive u Sarajevu, došli su da uveličaju ovaj časni dan, da još jednom, svojim prisustvom daju nama povratnicima podršku, a da daju nama na znanje da su oni uz nas i da misle o nama.

 

Puno srce, puna duša, svjedočenje Islama, ispravnog životnog puta, puta našeg Poslanika Mihameda s.a.w.s..

Mevlud je proučen pred više od 60 džematlija, u organizaciji Povjereništva MIZ Rogatica, uz pomoć efendija – Kadrića, Karšića, Lutvića i svakako vrijednog Huseina Živalja koji je obezbjedio organizovani prevoz za džematlije džamije Kralj Fahhd iz Sarajeva.

Ovu priliku iskoristio je Omer ef. Kadrić i uručio zahvalnice za nesebično zalaganje, trud i pomoć Medžlisu Islamske zajednice Rogatica, zahvalnice su uručene džematlijama povratnicima: Kulovac Pembi, Talović Ševali, Pezo Ramizi, Pavica Mirzi,P avica Emiru, Hadži Sabitu Ajanoviću, Pezić Hatidži.

MIZ Rogatica se zahvaljuje džematlijama džamije Kralj Fahhd i svima onima koji su doprinijeli da ovaj Mevlud bude proučen i našoj džamiji i protekne u najboljem redu kako to nalaže naša vjera.

Molimo Allaha Đellešanuhhu da proučeno ukabulli i da budemo od onih za koje će se Poslanik zalagati na Sudnjem danu. Amin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

evo par slika i od hadzi Nazifa Zimica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši