Spisak žrtava agresije na opstini Rogatica 1992-1995.

Upravo smo u fazi izrade konačne forme našeg spiska žrtava. Govoriti o tome da je spisak završen bi bilo zaista suviše optimistično jer u našem spisku nedostaje još dosta podataka. Dakle, na spisku će se i dalje sa istim intenzitetom nastaviti raditi ali njegova forma će vjerovatno ostati ovakva kakva sad izgleda. Moguće su male korekcije u dizajnu ali ovo bi trebala da bude konačna forma.
Spisak žrtava je jedan od najvećih projekata koji je do sada urađen na ovoj stranici pa nije zgoreg podsjetiti se kako je to nekada počelo.

 

 

 

Spisak žrtava agresije na opstini Rogatica 1992-1995.

 

Upravo smo u fazi izrade konačne forme našeg spiska žrtava. Govoriti o tome da je spisak završen bi bilo zaista suviše optimistično jer u našem spisku nedostaje još dosta podataka.

Dakle, na spisku će se i dalje sa istim intenzitetom nastaviti raditi ali njegova forma će vjerovatno ostati ovakva kakva sad izgleda. Moguće su male korekcije u dizajnu ali ovo bi trebala da bude konačna forma.

Spisak žrtava je jedan od najvećih projekata koji je do sada urađen na ovoj stranici pa nije zgoreg podsjetiti se kako je to nekada počelo.

 

Nazalost nismo u mogucnosti da identificiramo puno ime covjeka koji je prvi postavio spisak zrtava. Pisao je pod nickom „omar“ i u svom postu poceo sa Fatihom a zatim postavio spisak od 490 zrtava. Bio je to pocetak davne 2005 godine u martu mjesecu.

Ideja je prihvacena od svih clanova nase stranice i svi smo se dali na posao.

 

Govoriti o tome da je spisak zrtava agresije na nas grad necije vlasnistvo i da je neko nekome uzeo spisak zrtava i prisvojio ga je krajnje nekorektno i netacno. Ovaj spisak zrtava je vlasnistvo gradjana Rogatice a posebno onih koji su dali doprinos na njegovoj izradi i onih koji su poslali makar jedan podatak koji nam je mogao posluziti.

Svima onima koji se zele podsjetiti na ove pocetke dajemo link sa nase stare stranice gdje se moze vidjeti hronologija ovog zaista velikog projekta koji je jos u toku.

http://www.rogatica.org/html/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=64&postdays=0&postorder=asc&start=0

Na pocetku izrade spiska su koristeni slijedeci izvori :

– Informacije dobivene putem e-mail od clanova porodica, clanova naseg foruma i gostiju nase stranice.
– Informacije sa smrtovnica iz novina.
– Knjiga Nusreta E. Agica “Zivi stitovi”

Kasnije je rukovodstvo stranice doslo na ideju da se spisak osvjezi slikama zrtava kao i biografskim podacima i podacima o nacinu smrti.

 

Do sada je skupljeno 412 slika a spisak danas broji 1347 zrtava i nije jos konacan.

Nadamo se da cete se jos vise ukljuciti zajedno sa nama u prikupljanju podataka i slika koje nam jos nedostaju.

Sve podatke mozete slati na adresu,
MKazic@aol.com

 

Nasa je obaveza da nastavimo sa radom i da buducim generacijama ostavimo u amanet istinu o stradanju Bosnjaka na Opstini Rogatica 1992-1995. godine.

 

rogatica.com

 

 

 

 

Komentariši