K`O NEKAD

U Rogatici se 24.06.1989. godine   desio jedan dogadjaj koji se i danas pamti. Posebno je bilo nostalgicno za one koji su u to vrijeme bili sudionici kulturno-zabavnih desavanja a i one koji su ta desavanja organizovali i ucestvovali u njima.

Te veceri se sakupilo drustvo koje je, do te 1989 godine, zadnjih 15-tak godina svojim djelovanjem ucinilo da Rogatica bude centar kulturno-zabavnih zbivanja u nasoj regiji.

Zahvaljujuci nasem Pixiju mi smo dobili neprocjenjivo blago, svjedocanstvo, koje slikom govori o akterima i dogadjajima kojima se sa sjetom uvijek vracamo, pa makar to bilo i u mislima.

 

 

Posebno je to nostalgicno jer se desilo u predvecerje katastrofe koja ce se desiti na tim prostorima pa se sada sjecamo ne samo tih lijepih dogadjaja nego i nase Rogatice koje vise nema i koje vise nikad nece biti kao nekad.

 

A to vece je bas  i obiljezeno pod imenom  „KAO NEKAD“  i tada nismo bili svjesni da je to moglo da se kaze „KAO NIKAD DO SADA“  ili jos pesimisticnije „NIKAD VISE“:

 

Ipak se nadamo da ce u buducnosti biti moguce ovako nesto organizovati ali cini mi se ne vise u Rogatici. Ili se mozda varam??

 

O atmosferi te veceri ce se sigurno pisati jos mnogo puta. Bili su to lijepi trenuci i svako ih je dozivio na svoj nacin. Svakako ce biti interesantno da saznamo kako su to dozivjeli akteri ove veceri koji su nam i priredili jednu lijepu i nezaboravnu zabavu za sjecanje.

Nadamo se da cemo uskoro citati i njihove komentare.  

 

Na kraju veliko HVALA svima koji su ucnili da jedan ovakav dogadjaj bude moguc a posebno nasem Pixiju koji je uspio sacuvati od zaborava ovo neprocjenjivo blago.

 

 

 

 

Komentariši