Vidjamo se često

Evo da i ja napišem par riječi o jednom našem sugradjaninu koga srećem veoma često. Ja živim na Dobrinji i rijetko idem u grad. Od stana do radnje to mi je omiljena maršuta. Ali jednog Naseg sugradjanina vidjam jos cesce. Taj nas je brate navozao posteno. Hamdija Hodjic -Konobar. Otisao u penziju ali nasao drugu zanimaciju. U Godimilju posije dosta krompira a plasira ga samostalno u Sarajevu. I moram reci da mu je kvalitet izvrstan a i cijena super. Ima jos negdje kod Visokog i plastenik tako da imas svasta da se podmiris kod njega. Vidim da je i u ovome nasao sebe. Skoro svaki dan je tu na Dobrinji A i ono sni der Hadzija sad cu ja to odvuci do stana da ne nosis. Srecemo se i na Dzuma Namazu jer dolazi u Dobrinjsku Dzamiju. Meni ga je veoma drago vidjeti, jer smo i radili zajedno a i pazar kod njega uvijek traje po pola sahata najmanje

 

Kad sretnem nekoga od Rogaticana uvijek se obradujem (za one koji manje znaju o meni ja sam Rogaticanin na kvadrat).

 

Moj dedo, Idriz Dobraca rahmetli, je imao kucu pod Hapsanom a ja se ozenio Nazom, tako da mi moji kazu da sam Rogacanin na kvadrat. A ovdje na dobrinji ima nas fala Bogu. I nisu se mnogo promjenili: Fajc ko i uvijek u svemu najbolji, Mina bombas, isti,  prije par dana prica ljudima da je Fajc bio najbolji sahista u Rogatici. Pa jablan nije bio ni u ekipi. , Ako Alagic galama kad tiho govori cujes ga na vrh Dobrinje, Munib to sve politicki obradi, Para isti samo suti , ali kad ga vikne…………. A Shajka (Fadulah) ko i uvijek njegov komentar je zadnji. A i ostale kad vidim obavezno je dugi muhabet.

Posebno mi je drago kod mene u radnji poigrati saha i tavle sa dvije neznalice Mustafe -Neretlica i Durmisevica. Ma ja to nasibam.

 

Ali jednog Naseg sugradjanina vidjam jos cesce. Taj nas je brate navozao posteno. Hamdija Hodjic -Konobar. Otisao u penziju ali nasao drugu zanimaciju. U Godimilju posije dosta krompira a plasira ga samostalno u Sarajevu. I moram reci da mu je kvalitet izvrstan a i cijena super. Ima jos negdje kod Visokog i plastenik tako da imas svasta da se podmiris kod njega. Vidim da je i u ovome nasao sebe. Skoro svaki dan je tu na Dobrinji A i ono sni der Hadzija sad cu ja to odvuci do stana da ne nosis. Srecemo se i na Dzuma Namazu jer dolazi u Dobrinjsku Dzamiju. Meni ga je veoma drago vidjeti, jer smo i radili zajedno a i pazar kod njega uvijek traje po pola sahata najmanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši