Zimić fudbaler Bostona

Sunija je rođen u Purtićima. 1975 godine je odselio za Seljane kod Rogatice. Poslije žebidbe do rata 1992.g je gradio kuću i stanovao na Pričijaku. Dolaskom rata Sunija sa porodicom je izbjegao u Žepu a padom Žepe našao se u logoru u Srbiji. U logoru je doživio teška premlačivanja i zlostavljanja što ima trajne posljedice. Danas živi u Bostonu a njegov sin Ferid trenira i igra u jednom tamošnjem klubu…

 

 

Zimić fudbaler Bostona

Ovaj prokleti rat razasuo je Putricane diljem svijeta tako da danas Purticana ima sirom dunjaluka bez njegove volje. Jedan od njih je i Sunija Zimic koji danas zivi u dalekoj Americi.

 

Sunija je rodjen u Purticima. 1975 godine je odselio za Seljane kod Rogatice. Poslije žebidbe do rata 1992.g je gradio kucu i stanovao na Pričijaku.

 

Dolaskom rata Sunija sa porodicom je izbjegao u Zepu a padom Zepe nasao se u logoru u Srbiji. U logoru je dozivio teska premlacivanja i zlostavljanja sto ima trajne posljedice.

 

Iz Srbije je deportovan u trece zemlje sa ciljem sto veceg raseljavanja Bosnjaka.

Obzirom da je porodica iz Zepe protjerana konvojem jula 1995.godine u Kladanj a potom smjestena u Zenicu, Sunija se uspije vratiti u Bosnu i Hercegovinu iz trece zemlje i spojiti sa porodicom. Ali zbog nemogucnosti zaposlenja i egzistencije svoje porodice napušta Bosnu i odlazi u Ameriku.

Njegov sin Ferid danas trenira fudbal u Boston Classic 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši