Sastanak sa Načelnikom Opštine

Danas, 25. oktobra 2010. godine, je u kabinetu načelnika Opštine Rogatica održan sastanak predstavnika Medžlisa IZ Žepa i Medžlisa IZ Rogatica sa načelnikom Opštine Rogatica gospodinom Radomirom Jovičićem.

 

 

Tema današnjeg sastanka je bila učešće ova dva Medžlisa u budžetu Opštine Rogatica. Načelnik Opštine Rogatica gospodin Radomir Jovičić je upoznao predstavnike naša dva Medžlisa da Opština Rogatica svake godine planira određena sredstva za Islamsku Zajednicu, a ukupan iznos sredstava koji Opština planira za tu svrhu kreće se, na godišnjem nivou, oko 10.000 konvertibilnih maraka.

S obzirom na to da na prostoru Opštine Rogatica djeluju dva Medžlisa, koji na ova sredstva polažu podjednaka prava dogovoreno je da se ova sredstva u budučnosti ravnomejrno raspoređuju.

Predstavnici Medžlisa IZ Rogatica i Medžlisa IZ Žepa, Amel Ef. Kozlić, Edin Ef. Šljivar i Elvedin Ef. Selimović su izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom te izrazili nadu da će u budučnosti naša dva Medžlisa imati korektnu saradnju sa predstavnicima Opštine Rogatica.

Načelnik Opštine Rogatica gosp. Radomir Jovičić je rekao da on stoji na raspolaganju predstavnicima naših Medžlisa, te da je spreman da nam pomogne, onoliko koliko on i Opština Rogatica trenutno mogu, u našem daljnjem radu.

Na sastanku je također iskazano obostrano zadovoljstvo sa trenutnom bezbjednosnom situacijom svih povratnika Bošnjaka na prostoru Opštine Rogatica te je zaključeno da u budučnosti svi trebamo više raditi, svako u svom dijelu posla, kako bismo ovo mjesto učinili ljepšim mjestom za život svih ljudi.

Izvor: MIZ ZEPA

Komentariši