Rogatičani – sretan vam Dan Državnosti BiH

Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu su udareni moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne. Svim Rogatičanima, svim posjetiocima i prijateljima stranice želimo sretan Dan Državnosti jedine nam Domovine…. 

 
 
Rogatičani – sretan vam Dan Državnosti BiH
 
 
Dragi Rogaticani ,uvazeni gradjani BiH, postovani prijatelji,
Sutra nasa domovina slavi svoj veliki praznik, Dan drzavnosti.
U svim drugim zemljama temeljni praznik kao sto je Dan drzavnosti se slavi na najvecem nivou, nazalost kod nas  jedni ce slaviti a drugi ce prezirati ovaj datum.
Bosna i Hercegovina pripada svim Bosancima i Hercegovcima bez obzira kako se tko deklarise po etnickom opredjeljenju, BiH je majka svima nama. Sutra, sa ljubavlju i patriotizmom proslavite ovaj znacajan datum, ne dozvolite da se brise vaznost i znacaj ZAVNOBIH-a.
Nasa jedina zelja za rodjendan nase domovine jeste da je svi zagrlimo i da se svi potrudimo da osiguramo da Bosna i Hercegovina bude zemlja jednakih gradjana bez nacionalnih, vjerskih i inih drugih podjela, jer nama ne treba drzava iz  komada, nego zajednica svih građana sa istim pravima za sve na svakom dijelu teritorije neovisne i vjecno cjelovite BiH.

 

Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu su udareni moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Ovaj velki praznik bit ce obiljezen u svim ambasadama i diplomatskim predstavnistvima Bosne i Hercegovine u cijeloj dijaspori dostojanstvo kako nasa domovina i zasluzuje.
Svim gradjanima Bosne i Hercegovine cestitamo Dan drzavnosti 25. novembar, a nasoj dragoj BiH zelimo prosperitet i snage da istraje u ovim teskim vremenima.

Komentariši