Stigla struja u Otricevo!

Danas 25.11.2010 godine u selu Otricevu je izvršena elektrifikacija nakon dugog perioda čekanja na istu. Današnji dan građani Otriceva će pamtiti ne samo po Danu Državnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, nego i po danu kada su riješili jedan od krucijalnih problema struju. Radosna su danas bila lica porodica Halimić, Isanović i Pločo.

 

 

Stigla struja u Otricevo!

 

Rogatica,25.11.2010 godine

Danas 25.11.2010 godine u selu Otricevu je izvrsena elektrifikacija nakon dugog perioda cekanja na istu.

 

Danasnji dan gradjani Otriceva ce pamtiti ne samo po Danu Drzavnosti nase jedine domovine Bosne i Hercegovine,nego i po danu kada su rijesili jedan od krucijalnih problema struju. Radosna su danas bila lica porodica Halimic, Isanovic i Ploco.

I ako je materijal za elektrifikaciju doniran od strane CARITAS prije par godina nasi gradjani u Otricevu su bili zbilja u teskoj situaciji, trebalo je izdrzati skoro 10 godina od prvog povratka u selo Otricevo do danasnjeg dana i zivjeti u uslovima u kojima su zivjeli nasi gradjani, i pored svih tih problema oni su to stojicki izdrzali i docekali danasnji dan, docekali su olaksanje u kvalitetu svoga zivota.

 

Nazalost ima i povratnika koji nisu docekali ovaj trenutak, u ovom vremenskom razdoblju su preselili, rece Rasim Ploco sa suzama u ocima, sa nevjericom da su docekali da sijalica obasja njihove domove.

 

 

Ovom prilikom gos.Ploco se zeli zahvaliti svima koji su ucestvovali u ovoj akciji, prvo donatoru CARITAS, Necelniku Opstine Rogatica gos .Radomiru Jovicicu, Predsjedniku Skupstine Opstine gos.Kemi Camdjiji, izvodjacima radova kao i Elektrodistribuciji Pale, Radnoj jedinici Rogatica. Nasoj sreci nema kraja, ovaj momenat je vrlo bitan zadaljni proces povratka nasih sugradjana. Drago nam je i mi zelimo da se sto prije uradi elektrifikacija i u ostalim selima nase opstine.

Ovom prilikom pozdravljam sve Rogaticane i Rogaticanke ma gdje god bili sa najboljim zeljama u ujedno cestitam praznik svim Bosancima i Hercegovcima  Dan Drzavnosti nase domovine Bosne i Hercegovine.

Komentariši