Hadži Hamdija uspješno obavio hadž!

Poslije završene škole ne nalazi zaposlenje i odlazi u susjednu republiku Hrvatsku. Skrasio se na moru u Puli, gdje nalazi posao. U svom rodnom kraju upoznaje svoju izabranicu Zibiju Zimić kćerku Age i Behije Zimić r.h. iz Purtića i ženi se.

Nakon izlaska u penziju Hamdije odlučuje da obavi Hadž, petu islamsku dožnost, pa je tako ove godine u tome s hajrom i hairli uspio.. 

 

Hadži Hamdija Karga uspješno obavio hadž!

  

 

Hadži Hamdija Karga je rođen u Vrataru – Žepa 1949 godine. Osnovnu školu pohađao je u Vrataru i Žepi, a poslije toga napušta rodni zavičaj.

 

Poslije završene škole ne nalazi zaposlenje i odlazi u susjednu republiku Hrvatsku. Skrasio se na moru u Puli, gdje nalazi posao. Poslije zaposlenje dolazi ženidba.

 

U svom rodnom kraju upoznaje svoju izabranicu Zibiju Zimić kćerku Age i Behije Zimić r.h. iz Purtića i ženi se.

 

Tokom svog braka živeći u Puli dobivaju tri kćerke Fatimu, Sabinu i Medinu koje se sretno udaju i osnivaju svoje porodice tako da hadži Hamdija i hadžinica Zibija imaju sedmoro unučadi.. MašaAllah!

 

Nakon izlaska u penziju Hamdije odlučuje da obavi Hadž, petu islamsku dožnost, pa je tako ove godine u tome uspio sa hajrom i hairli..

 

Hadzi Hamdija je obavio Hadz sa putovanjem Od 09.11.2010 god do 21.11.2010 godine. 

Žepa svake godine dobije po nekoliko hadžija, ove godine im se pridruzio i nas dragi komđija hadži Hamdija…

Hadzi Hamdija obavlja duznost mutevelije u džamiji u Puli..

 

Hadži Hamdiji i njegovoj porodici želimo lijepo zdravlje i da doživi duboku starost te da mladim Bošnjacima i Bošnjakinjama u Puli prenosi kako znanje o islamu tako i priče o ljepotama našeg zavičaja…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši