Opština Rogatica konkretno podržala rad Medžlisa IZ Žepa

Na sastanku predstavnika Medžlisa IZ Žepa i Medžlisa IZ Rogatica sa načelnikom Opštine Rogatica gosp. Radomirom Jovičićem koji je u kabinetu Načelnika Opštine održan 25.10. 2010. godine Načelnik Opštine Rogatica gosp. Radomir Jovičić je dao čvrsto obečanje da će u budučnosti naša dva Medžlisa učestovati u budžetu Opštine Rogatica sa po pet hiljada konvertibilnih maraka (5.000.00 KM). 

 

 

Jučer, 07. decembra 2010. godine je na račun Medžlisa IZ Žepa Opština Rogatica porebacila tri hiljade i pet stotina konvertibilnih maraka (3.500.00 KM) kao finansisku podršku za organizaciju aktivnosti povodom nove 1432. hidžretske godine, koliko je Medžlis IZ Žepa u svom zahtjevu i tražio za ovu priliku.

Ovu priliku želim iskoristiti da se u ime Medžlisa IZ Žepa zahvalim Načelniku naše Opštine gosp. Radomiru Jovičiću za ovu, za nas kao i za sve povratnike u Žepu, jako bitnu podršku i čestitati mu na odlučnosti da i na ovaj način ruši barijere koje su na ovim prostorima nastale tokom devedesetih godina.

Mi u Medžlisu IZ Žepa kao i cjelokupna javnost znamo da Medžlisi imaju, zakonom zagarantovano, pravo da učestuju u budžetima Opština, ali nas je iskustvo naučilo da je u državi u kojoj živimo, nažalost, vrlo često bitnije ko sprovodi zakon nego ono šta piše u istom. Zato još jednom čestitke Načelniku Opštine Rogatica gosp. Radomiru Jovičiću na ovom gestu, za kojeg vjerujemo da će u budučnosti postati praksa.

 

(izvor: Medžlisa IZ Žepa )

Komentariši