Grijanje za džamiju u Žepi

 

Iz dana u dan je sve više Časnih Žepljaka koji se pridružuju kolektivu Medžlisa IZ Žepa i koji se odlučuju na značajno finansisko učešće kako bi se u Žepskoj Kotlini stvorili što je moguće bolji uslovi za odvijanje vjerkog života. Slučaj je to i sa Husejnom (Hamed) Čavčićem i njegovom porodicom, koji se je početkom ove godine učlanio u svoj džemat u Žepi, a prije nekoliko dana su izdvojili značajna novčana sredstva kako bi obezbjedili podno-strujno grijanje za Žepsku Ljepoticu.

Na taj je način ova dobra porodica značajno olakšala i učinila ugodnijim vrijeme koje vjernici u Žepi provode u svojoj Ljepotici, posebno za vrijeme obavljanja džuma-namaza u ovim hladnim zimskim danima. Kažu da “IVER NEĆE DALEKO OD KLADE”.

 

Još se je jedan put potvrdila ova stara narodna izreka, jer je Husejnov Babo Hamed čovjek koji već duže vrijeme značajno pomaže Medžlisu IZ Žepa i džematu Žepa svojom redovnom članarinom kao i značajnim dobrovoljnim prilozima. Nakon što je sin platio grijenje, babo je odmah potom uplatio dobrovoljni prilog koji će inšaAllah biti sasvim dovoljan da se pokriju troškovi struje čiju će potrošnju izazvati korištenje grijanja do dolaska proljeća. 

 

Ovo dobro djelo, ove vrijedne Žepske porodice bi trebao biti primjer i dobar podsticaj onima koji već pomalo zaboravljaju gdje su se rodili, gdje je njihov kučni prag, gdje je njihov džamat, gdje je njigova džamija i gdje je njihova avlija da se osvijeste i da shvate svoje obaveze prema svome rodnom kraju, jer dobra djela su ono čime ćemo se inšaAllah ponositi na sudnjem danu.

 

Molim Allaha Milostivog da nagradi ovu porodicu dobrom svake vrste, da zaštiti njih i njihov porod na ovom kao i na budućem svijetu i da ih učini ponosnim na svoja djela na Danu Suđenja.

Šljivar ef. Edin

 

 

Komentariši