Radovi na izgradnji imamske kuće u Gođenjima

 

 

U ovoj 2011. godini Izvršni Odbor Medžlisa IZ Žepa je ostvario značajnu saradnju sa Ministarstvom za raseljene osobe i ibjeglice Federacije BIH i samim Ministrom gospodinom Adilom Osmanovćem. Rezultati te saradnje su ovih dana vidljivi u našem džematu Gođenje gdje su 03. augusta 2011. godine započeti radovi na potpunoj obnovi imamske kuće a po sistemu “ključ u ruke”.

 
 

 

-Za naš džemat Gođenje kao i za cjelokupan Medžlis IZ Žepa ovo je veliki korak naprijed jer će izgradnja imamske kuće značiti mogučnost meni kao Imamu ovog džemata da ovdje među povratnicima provodim mnogo više vremena nego što je to slučaj bio do sada-, riječi su Elvedin ef. Selimovića, vrijednog Imama džemata Gođenje. Elvedin ef. se ovom prilikom zahvalio Izvršnom Odboru Medžlisa IZ Žepa koji je sa ovim projektom, obnove imamske kuće u Gođenjima, aplicirao na javni oglas Ministarstva. 

-Zajko Lilić, mutevellija ovog vrijednog džemata, oduševljen zbog početka radova na obnovi imamske kuće, se zahvalio Ministru Adilu Osmanoviću koji je u našem Medžlisu prepoznao snagu koja za povratnike u Žepsku Kotlinu život znači, te zbog toga podržao džemat Gođenje ovom izuzetno vrijednom donacijom.

Treba reći da obnova imamske kuće u Gođenjima nije jedini vid pomoći kojim će Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BIH u ovoj godini podržati rad našeg Medžlisa. Naime, u planu je da Ministarstvo do kraja ove godine značajno pomogne naš Medžlis IZ Žepa i pri nabavci vozila za pogrebne usluge. Inače, Medžlis IZ Žepa u planu svojih aktivnosti ima i pokretanje firme za pružanje pogrebnih usluga, što je još jedan od načina da se približimo našim članovima Medžlisa IZ Žepa i tako im značajno olakšamo posljednji ispračaj naših najmilijih.

Izvršni Odbor Medžlisa IZ Žepa izražava svoje zadovoljstvo zbog započetih radova na obnovi imamske kuće u džematu Gođenje koji bi trebali da budu završeni do kraja septembra ove godine.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija:

 

 

Komentariši