Adnin prvi školski dan

Od svog dolaska u Rogaticu na mjesto Glavnog Imama u Medžlisu IZ Rogatica, Amel ef. Kozlić i njegova hanuma svojim primjerom pokazuju da je u Rogatici moguče organizirati život. Samo prisustvo Amel ef. Kozlića u Rogatici je najbolji moguči poziv svim rogatičanima da se vračaju u svoju Rogaticu.

“Ja smatram da Imam, u ovom dijelu naše Domovine, mora biti Imam u pravom smislu te riječi i svojim primjerom i primjerom svoje porodice pokazati našim ljudima da je ovdje moguče živjeti, ali ne preživljavati nego živjeti. Ne može Imam nigdje na svijetu, a posebno ovdje pričati jedno a raditi suprotno” – riječi su Gl. Imama u Medžlisu IZ Rogatica.

 

Da je Amel ef. uistinu jedan od “pravih” Imama dokazuje i činjenica da je svoju najstariju kčer, od njih njih tri, malu Adnu upisao u O.Š. u Rogatici. Naime, upravo jučer je mala Adna provela svoj prvi školski dan u svojoj školi u Rogatici. Tako će naša Adnica biti jedno od devetero djece povratnika u Rogaticu koja pohađaju O.Š. u Rogatici.

 

Ovo je prilika da uputim iskrene čestitke Amel ef. i njegovoj hanumi na njihovoj odlučnosti da budu pravi primjer drugim rogatičanima, a maloj Adni poželim svu sreću u njenom školovanju.

 

Molim Allaha dž.š. da pomogne mom kolegi Amel ef., njegovoj porodici, kao i svim drugim povratnicima u Istočnu Bosnu, a maloj Adni da podari znanje i sposobnost koje će “sutra” biti od koristi njoj, našoj Domovini i našoj Vjeri.

 

Edin ef. Šljivar

 

 

Komentariši