Još jedan Rogatičanin nas je napustio

Otisao je jos jedan covjek, Rogaticanin, najednostavnije receno ljudina. Ostavio je iza sebe trag po kome ce ga se svi Rogaticani koji su imali priliku kontaktirati sa njim dugo pamtiti i rado ga se sjecati. Tesko je u ovim trenucima naci prave rijeci koje bi bar i priblizno opisale ono sto je nas Rusko znacio za nase malo ali ipak nadaleko poznato mjesto.

Jednostavno, bilo ga je svuda i gdje se god pojavio bio je rado vidjen. Prije 7 godina sam napisao jedan tekst o nasem Rusku na nasoj staroj stranici. Koristim prilku da ga objavim u trenucima kada je tesko naci prave rijeci da se izrazi saosjecanje sa porodicom ali i nama svima. Odlaskom naseg Ruska , svi mi Rogaticani smo izgubili mnogo.

Neka je nasem Rusku veliki rahmet i da ga dragi Allah nagradi za njegova djela.

 

 

 

Nasi poznati i veliki Rogaticani

 

Ima jako mnogo ljudi ,Rogaticana, koji zasluzuju da se nadju u ovoj rubrici.Zato pozivam sve na saradnju.Pisite jer ko zna koliko je vazno ovo sto sad radimo.Licno mislim da je jako vazno.
Danas zelim pomenuti jos jednog ljudinu.Svojim radom , odnosom prema ljudima i drustvu, zasluzuje da se nadje u vrhu nase liste.Necu vas dalje drzati u neizvjesnosti.To je Rusid Hodzic–Rusko.Sa njim sam imao priliku da radim i da se druzim kroz FK Mladost.Cetiri pet godina bili smo zajedno u predsjednistvu kluba.Za vrijeme mog dvogodisnjeg mandata kao predsjednika kluba sam to najbolje osjetio.Nista nije problem niti tesko kada imate jednog takvog covjeka pored sebe.Jednostavno to je covjek u koga se u svakom momentu mozete pouzdati.Posebno me je odusevljavala njegova pedantnost.Knjige koje je on vodio mogle su se porediti sa dokumentacijom u nekoj velikoj firmi na kojoj su radili timovi ljudi.On je vodio sve statistike ( o utakmicama , klubu) tako da sam imao osjecaj da jednostavno niste mogli nesto izmisliti a da to vrijedni Rusko nije vec imao.Bio je glavni stub oko organizacije utakmica, vodjenja zapisnika, pravljenja zapisnika sa delegatima i sudijama utakmica.On je takodjer vodio sve pravne poslove u klubu , pa sve do uspostavljanja pravilnika bez kojih bi klub tesko funkcionisao.Sve kontakte sa Savezom je obavljao Rusko.Posebno je karakteristicno to da on nikad nije bio zadovoljan.Uvijek je mislio da moze i treba bolje.Priznacete da su to osobine koje posjeduju samo veliki poslovni ljudi.
Po sjecanju a i slikama od mog rahmetli oca, Rusko je bio aktivan i u Dobrovoljnom vatrogasnom drustvu i u svim sportskim i kulturnim drustvima koja su bitisala u Rogatici. Jednostavno ko se god bavio drustvenim radom sigurno je bio u prilici da radi sa Ruskom.Svugdje ga je bilo.

Nemjerljivo je to sta je nas vrijedni Rusko kroz drustveno politicki rad dao za Rogaticu.Dakle za rad koji se nije placao.Mozete li zamisliti kolika je vrijednost tog njegovog dugogodisnjeg ulozenog truda.To je jednostavno nemjerljivo.

Ono sto je nemjerljivo i ne da se porediti ni sa cim na svijetu je gubitak njegova dva sina.Za nasu Bosnu dao je Rusko dva sina.Pitam se sta moze jos covjek vise dati.Bila mi je cast poznavati ga i imati priliku sa njim raditi.

Komentariši