Julski izlet u Rogatici

Ideja je potekla od raje sa ove lijepe nase rogatica.com pa je sa velikim zadovoljstvom obznanjujem. www.rogatica.com je stranica naseg grada oko koje se evo vec dugi niz godina okupljamo i nedamo ni nas ni nas grad zaboravu. Poznato je vec da veliki broj nasih sugradjana iz Sarajeva i ostalih gradova za lijepa vremena idu naobdan ili provode vikende u nasem gradu.

 

 

Julski izlet u Rogatici

Namjerno dadoh ovakav naslov da bi bilo jasnije da je ovdje rijec o posjeti nasem gradu u mjesecu julu a ne o posjeti u nekom drugom mjesecu.

To iz razloga jer se nadamo da ce ove godine biti organizovana posjeta Rogatici i 19 juna u znak obiljezavanja 20-e godisnjice stradanja naseg grada.

Ideja o posjeti mezarjima i drugim aktivnostima tog 19 juna postoji pa se nadamo da ce biti sprovedena u djelo a sve oci su uprte u MIZ Rogatica i novoosnovano Udruzenje.

A ovo o cemu ja hocu sada da pisem je znaci ideja o JULSKOJ posjeti sa (cjelodnevnim) izletom negdje na meraji u nasem gradu. Odmah da kazem da se radi o dogadjaju koji bi trebao preteci u tradicionalno okupljanje svih Rogaticanki i Rogaticana, opcenito, na druzenje u Rogatici. Naravno i svi ostali dobronamjernici su dobro dosli.
Da to nebude vise druzenje u Sarajevu nego u nasoj Rogatici, ko nekad.

Ideja je potekla od raje sa ove lijepe nase rogatica.com pa je sa velikim zadovoljstvom obznanjujem. www.rogatica.com je stranica naseg grada oko koje se evo vec dugi niz godina okupljamo i nedamo ni nas ni nas grad zaboravu.
Poznato je vec da veliki broj nasih sugradjana iz Sarajeva i ostalih gradova za lijepa vremena idu naobdan ili provode vikende u nasem gradu.

Senad sa zenom, Memo sa sinovima, Dervis sa zenom, Ahmed sa zenom, Dzevad sa zenom, Seza … ma ne mogu pobrojati svi koji ce sada non stop vikendom biti tamo…

Evo i Zehra, Fata, Azra… one bi sve volile da jedan vikend odredimo na meraji…
Mnogi imaju kuce koje nisu bile porusene a opet su mnogi koji su i obnovili ili obnavljaju porusena ognjista, pa kako nam porucuju bice mjesta i za konak za sve one koji bi imali volju i nociti u nasem gradu.

Naravno netreba zaboraviti spomenuti i nase povratnike, nase istinske Rogaticane.

Ono da imamo program da obidjemo mezarja, fatihe proucimo… kao ekskurzija da prosetamo ulicama, da djeca znaju ko je iz kojeg dijela grada…

I onda preko cijelog dana teferic na meraji…

Dobri nas narode.

P. S. O planovima i realizaciji Julskog izleta u nasu Rogaticu bicete redovno obavijestavani ovdje na nasoj rogatica.com a svoje ideje i sugestije mozete slati direktno meni na moj mail: teva@rogatica.com

Komentariši