Dvadeset godina od napada na MUP-ovu školu na Vracama i ubistva Samira Mišića iz Rogatice

Nedjelja, 5. april 1992. Prvi oružani otpor agresiji u Sarajevu pružili su učenici i profesori Centra za obuku kadrova na Vracama, na čelu s direktorom Huseinom Balićem. Napad je izvršila Specijalna jedinica tzv. srpskog MUP-a, predvođena Milenkom Karišikom, čovjekom koji je napadnutim učenicima bio jedan od profesora. Tog dana je poginuo sesnaestogodisnji učenik Samir Mišić iz Rogatice… IZVOR: www.bhportal.ba

 

 

Dvadeset godina od napada na MUP-ovu školu na Vracama

i ubistva Samira Mišića iz Rogatice

 

 

Nedjelja, 5. april 1992. Prvi oružani otpor agresiji u Sarajevu pružili su učenici i profesori Centra za obuku kadrova na Vracama, na čelu s direktorom Huseinom Balićem. Napad je izvršila Specijalna jedinica tzv. srpskog MUP-a, predvođena Milenkom Karišikom, čovjekom koji je napadnutim učenicima bio jedan od profesora.

Desilo se na Vracama ono što se možda prije toga nigdje desilo nije – da su profesori pucali na svoje učenike nakon što su, uz pomoć tenkova bivše JNA, Karišikovi specijalci zauzeli školu na Vracama i započeli torturu nad profesorima, kursistima i učenicima.

U večernjim satima u Osnovnoj školi “Radojka Lakić” na Vracama ubijen je šesnaestogodišnji Samir Mišić iz Rogatice, učenik drugog razreda 20. klase Policijske škole Vraca.

Njegova majka Safa kazala je da tijelo nije ni vidjela jer se nije moglo ni doći. Nisam bila ni na dženazi.

 

{youtube}S9TZ89EWmvQ{/youtube}

 

Pocetak ovog videa govori o rahmetli Samiru

 

{youtube}EnjdrN1X0m0{/youtube}

 

Početna

 

 

Komentariši