Proljetna akcija čišćenja mezarja Hrid i Šehovina 28. Aprila 2012. godine

Dragi Rogatičanke i Rogatičani,
Stiglo je proljeće i vrijeme je da se krene sa radovima na našim mezarjima u Rogatici. Ono što smo planirali uraditi ove godine je najprije jedna naša zajednička akcija čišćenja mezarja Hrid i Šehovina.
Ovu akciju smo Teva i ja dogovorili još prije Nove godine a prije par dana uspjeli i utvrditi datum. S obzirom da Teva dolazi u BiH, planirano je da zajednička akcija čišćenja ova dva mezarja bude 28. aprila. 2012. godine u subotu sa početkom u 9.00 sati pa nadalje.


Ida:

Evo izgleda da će i vrijeme biti na našoj strani, do 28C.
Dogovorili smo da ćemo u 16.00 sati u subotu kod mene u bašti organizovati ručak i druženje.
Nadam se da ćete svojim učešćem podržati ovu akciju!


 

 

Ovom prilikom pozivamo sve one koji imaju slobodnog vremena, one čiji najdraži su ukopani u ovim mezarjima, ali i sve one koji žele da nas podrže u ovoj akciji, da nam se pridruže u subotu. Želja nam je da zajednički očistimo što više i pripremimo mezarja za što lakše održavanje u toku ljeta i jeseni.

Da bismo znali koliko će nas biti prisutno molimo da se prijavite (nije obavezno) na moj e-mail ecdl@bih.net.ba. Alatke za rad je potrebno ponijeti i naravno dobru volju. Ukoliko neko od vas ima u svojoj bašti viška mladicu jorgovana, breze, hadžibeg ili neku drugu ukrasnu granu ili grm bilo bi lijepo da nam to donese da posadimo uz ogradu i time ukrasimo naša mezarja.

Pored ove aktivnosti u 2012. godini planirano je opet košenje mezarja ali o tome ćete biti naknadno obavješteni nakon sastanka sa predstavnicima Medžlisa IZ Rogatica koji je planiran za ovu sedmicu. Pokušaćemo da ovo pitanje riješimo preko IZ ili bar djelimično da IZ učestvuje u svemu ovome. Takođe, planiramo proširiti aktivnosti i na druga mezarja na području grada Rogatica dok o mezarjima na području sela općine Rogatica brinu džematski odbori pojedinih džemata.

Ovom prilikom vas takođe želim obavijestiti da je od prošlogodišnje akcije preostalo 304 KM koje ćemo iskoristiti kada krenu radovi košenja i ograđivanja mezarja Hrid i Šehovina.

Više o prošlogodišnjoj akciji možete pogledati na sljedećim linkovima:

Pri kraju radovi na mezarju Donja Šehovina

http://www.rogatica.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1586%3Apri-kraju-radovi-na-mezarju-donja-ehovina&catid=43%3Aizvjetaji&Itemid=28

Zavšena akcija čišćenja mezarja Zahrid i Šehovina

http://www.rogatica.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1537%3Azavena-akcija-ienja-mezarja-zahrid-i-ehovina&catid=29%3Arogatica&Itemid=45&fb_source=message

Nadamo se da ćete nas i ove godine podržati i da ćemo biti još uspješniji u našim akcijama.

Komentariši