Svečano otvorena džamija u Kovanju

Rogatica.09.09.2012.godine

U organizaciji MiZ Rogatica,danas je u Kovanju otvorena novo sagrađena džamija.

 Svečanosti u Kovanju prisustvovali su mnogi gosti,zvanice i vjernici iz cijele BiH.Danas je u Kovanju bilo prelijepo.Svečanosti su prisustvovali:Izaslanik Reis ul leme Sarajevski Muftija magistar Husein ef.Smajić,Goraždanski Muftija Hamed ef.Efendić,Predsjednik Skupštine opštine Rogatica gos.Kemo Čamdžija,Predsjednik MiZ Rogatica gos.Ibrahim Osmanović,i imami Goraždanskog Muftiluka.

U ime Građevinskog odbora skupu se biranim riječima obratio Omer ef.Kadrić, zatim se skupu obratio i Predsjednik MiZ Rogatica gos.Ibrahim Osmanović, glavni imam MiZ Rogatica Amel ef.Kozlić Goraždanski Muftija Hamed ef.Efendić i Sarajevski Muftija magistar Husein ef.Smajić. Govornici su se obraćali uvaženom skupu biranim riječima, još jednom su podsjetili nas ko smo,i gdje pripadamo,poseban je bio akcenat na velikoj podršci povratnicima i rješavanju povratničkih problema.
Svečano džamiju je otvorio jedan od zaslužnih građana Kovanja,Hadžija Salih Hodžić.

Poslije klanjanog Podne-namaza nastavljeno je opštenarodno veselje uz pjesmu i svirku.Za dobro raspoloženje svih gostiju danas u Kovanju pobrinuo se Nedžad Omanović iz Kramer-sela.

Skup je protekao u veselju,bezbjednost nije bila upitna,i danas su sa nama bili pripadnici MUP-RS PS Rogatica koji su brinuli o bezbjednosti svih gostiju u Kovanju.Ovom prilikom im se zahvaljujemo na dobro obavljenom poslu.

Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši