Žepa: Predstavljeni kandidati SDA Rogatica za Lokalne izbore


Danas su u Žepi predstavljeni kandidati SDA Rogatica za Lokalne izbore .Skupu osim građana Žepe prisustvovao je i Generalni sekretar SDA BiH gos.Amir Zukić, Skup je otvorio nosilac liste gos.Kemo Čamdžija ,predstavio kandidate sa liste i u daljem izlaganju izložio naredne zadatke koje treba da uradi SDA kako bi olakšali život povratnika,kako bi život bio kvalitetniji..

 

Rogatica.28.09.2012.godine.

Danas su u Žepi predstavljeni kandidati SDA Rogatica za Lokalne izbore .Skupu osim građana Žepe prisustvovao je i Generalni sekretar SDA BiH gos.Amir Zukić, Skup je otvorio nosilac liste gos.Kemo Čamdžija ,predstavio kandidate sa liste i u daljem izlaganju izložio naredne zadatke koje treba da uradi SDA kako bi olakšali život povratnika,kako bi život bio kvalitetniji.
 
Založio se da se  učini sve da se povratak nastavi da naši ljudi koji se odlučuju ili nisu još odlučili na taj korak dođu i vrate se u svoju Žepu.Akcenat je stavljen i dalje na rješavanje problema oko rekonstrukcije porušenih domova,unapređenje infra-strukture kao i programi kojima će se ostvarivati održivi povratak.,programe koji će zapošljavati povratnike.
Pozvao je građane Žepe da izađu na izbore i podrže listu kandidata SDA Rogatica.Gos.Amir Zukić se obratio skupu, dao snažnu podršku kandidatima sa liste,obrazložio trenutnu političku situiaciju u BiH,za koju je istakao da je veoma teška i da se nada da će u narednom periodu ista biti prevaziđena,Na mnoga pitanja dao odgovore prisutnim,još jednom zamolio za korektnu i fer kampanju.Uvažene građane Žepe je pozvao da izađu na izbore i da glasaju,da podrže kandidate sa liste SDA Rogatica.
 
Ovaj skup je završen sa učenjem Fatihe prvom Predsjedniku BiH rah.Aliji Izetbegoviću,Šehidima,Borcima i svim nevinim stradalim žrtvama proteklog rata.
 
Učesnici skupa su po završetku klanjali Džuma -namaz.
 
Poslije Džuma-namaza organizovan je ručak  na jezeru u Slapu,organizator je bio gos.Muhamed Tabaković kome se ovim putem zahvaljujemo.Bila je to prilika da naši kandidati,dosta njih prvi put je došla u Žepu uživa u ljepotama krajolika kakve samo ima Žepa.
 
Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima Žepe koji su posjetili ovaj skup,i još jednom veliko hvala na gostoprimstvu.
 
Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili..
 
 

Komentariši