Prof. dr Zulfo Aruković – Veliki doprinos u radu sa djecom

 
Jedan je od rijetkih sportski kolektiva koji se može pohvalit da je stručno zastupljen u radu sa djecom na čelu sa doktorom nauka Zulfom Arukovićem

DESET GODINA USPJEŠNOG RADA KOŠARKAŠKOG KLUBA SAMPI

Vršilac dužnosti načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Aner Šuman upriličio je prijem predsjednika Košarkaškog kluba dr.sc. Zulfu Arukovića,prof. povodom deset godina rada kluba na općini Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom načelniku Šumanu je uručena je zlatna medalja i zahvalnica za doprinos u radu i razvoju kluba.

KOŠARKAŠKI KLUB „SAMPI“osnovan je 2002.god.

sa ciljem popularizacije i razvoj sporta u borbi protiv droga i ovisnosti,

uključivanješto više učenika i učenica u vježbanje,unapređenje vannastavnih aktivnosti,pod motom: „Košarka kao razvojni sport sa opredjeljenjem na masovnost”

Klub broji preko 250 aktivnih članova koji se takmiče u Kantonalnoj ligi od pionira do juniora u muškoj i ženskoj kategoriji.

Na međunarodnom turniru „Viva Keita” u Italiji klub je zauzeo prvo mjesto u uzrstu do 15 godina gdje je učestvovalo 28 ekipa iz sedam zemalja.Klub okuplja mlade u školu košarke,organizuje razna takmičenja,učestvovali su na međunarodnom kampu „Pley” Fruška Gora Novi Sad.

 

 

 

 

 

 


 

Treninge odrzavaju u 17 osnovnih skola na podrucju Kantona Sarajevo te u dvoranama „Ramiz Salcin“ na Mojmilu i dvorani Dobrinja. Klub se dugo godina takmicio u A-2 i A-1 Ligi BiH gdje su zauzeli prvo i drugo mjesto. Jedan je od rijetkih sportskih kolektiva koji se moze pohvaliti da je strucno zastupljen u radu sa djecom na celu sa dr.Zulfom Arukovicem, tu su magistri I profesori sporta, koji rade istakao je nacelnik Suman. Klub ce u narednom periodu povodom obiljezavanja Djecije nedelje organizovati turnir Sarajevskih osnovaca u kosarci “Zapocnimo skolsku godinu sportom”.

Komentariši