Pjesma ‘ZORAN’


…da skromnim stihovima podsjećam, ljude dobre volje na heroja dr.Zorana Gavrića, stomatologa iz Doma zdravlja Rogatica, rodom od Kaknja, koji je izgubio život od istih srpskih nacionalista, samo zato što se…

 

DR. SMAJIL DURMIŠEVIĆ: Pjesma ‘ZORAN’ iz neobjavljene zbirke Almasli grana

 

U vrijeme obilježavanja godišnjice pogibije trebinjskog heroja Srđana Aleksića, koji je poginuo braneći čast i život svoga vršnjaka, komšije, Bošnjaka, muslimana od napada razularenih srpskih nacionalista, dajem prilog za WEB portal u kojem skromnim stihovima podsjećam, ljude dobre volje na heroja dr.Zorana Gavrića, stomatologa iz Doma zdravlja Rogatica, rodom od Kaknja, koji je izgubio život od istih srpskih nacionalista, samo zato što se brinuo i raspitivao o iznenadnom nestanku medicinara Ćamila Polje, koji je bio u njegovom timu došao na Boriku na svoje radno mjesto, da pruža medicinsku pomoć, prevashodno stanovništvu srpske nacionalnosti.

 
Neka je dr.Zoranu vječna slava i pokoj, a njegovoj porodici i rodbini osjećaj časti i ponosa što su rodili i odgojili čovjeka…I neka je vječni rahmet i stepen šehida napaćenoj Ćamilovoj duši. Amin. Neka se dobro dobrim spominje.
 
        
       
 
 
Zoran

 

Bijaše

Tamo

U žepskom kraju

Čovjek,

Srce mu bilo

Bosansko

Toplo,

A korijen

Srpskoga roda.

A ime,

Čisto

I svijetlo

Ko

Majska zora!

 

I pade čovjek

Častan

I hrabar,

Junak i doktor,

Od ruke

Zlica

Svojega roda

 

Samo je pitao

Brižno,

Pogane zlice –

Ma, ljudi,

Gdje mi je Ćamil,

Bože,

Gdje

Ćamil ode!?

 

 

 

Komentariši