Ne mogu da vjerujem…


Vinovnici ovog nedjela su uhapšeni. ALI NEMOGU DA VJERUJEM. Ove kriminalce kako nezvanično saznajemo doveo je komšija Muzafer Divović iz zasoka Oškoplje. Doveo je izvjesnog Nezira Godinjaka koji je rođen u Trnovu a živi u Ilijašu, inače poznatom prestupniku koji treba da leži u zatvoru sad u aprilu zbog teškog razbojništva krađe, i Ćustović Vildanu sa Kobilje Glave…

 


 

Ne mogu da vjerujem…

 

Rogatica.20.02.2013.godine

 
Ovaj naš povratnički život je težak i neizvjesan. Više ne znamo šta nosi dan, a šta noć. Potrefi te nešto što u snu nebi usnio.
To je pogodilo nanu Mediju Dumanjić povratnicu u MZ Berkovići zaselak Podgradac.
 
Jučer oko podneva na njena vrata je došao bračni par, tako su se prestavili, ostao im auto u kvaru pa čekaju majstora da dođe iz Rogatice da dođe da im popravi auto.Nana Medija ih primila u kuću,počastila,kahvom i sokom,zatim i ručkom.Mlada žena trudna, pomislila nana Medija u svojoj duši,sevap je da se ogrije i da nahranim više duša. Mislila je nana Medija tako,ali…
 
Nije ni predpostavila da se radi o prevarantima i kriminalcima, nije znala za njihove zle namjere, nije ni predpostavljala da će se mnogo toga odigrati u kratkom vremenu, porodična drama. Dok nije popila pola čaše kompota koji je servirala svima uz ručak.Kad je u momentu dok je stajala osjećala kako joj je loše i kako joj se spava. Prilegla je nana malo da je to prođe i iznenadila se kad joj je trudnica pokušala da skine prsten od starag zlata sa ruke, kad je zagalamila nazovi bračni par je trkom izletio iz kuće, nana se okrenula na vratima i pogled joj je ostao na sobi, na sred sobe izbačene su sve haljine iz ormara i sve je bilo ispreturano. Pogledala je prema putu i zapazila sivo auto kako velikom brzinom ide iz sela prema Rogatici. I ako još ošamućena, pribrala se toliko da na telefon pozove Zamjenika k-dira policije gos. Rada Kosorića čovjeka koji je često obilazio za ove 4 godine kako se vratila na svoje ognjište. Javila mu je da se to auto kreće prema Rogatici, i da u autu je bračni par koji je htio pokrasti, da će ih lako poznati jer je žena noseća (trudna). Brzom intervencijom gos.Kosorića i policije automobil je zaustavljen kod trafo-stanice na Šupljoj gromili. Vozač,i bračni par je priveden u stanicu policije u Rogatici.
 
U policiji privedeni su negirali da su bili u MZ Berkovići i da uopšte neznaju gdje su ti Berkovići. Patrola policije je otišla po nanu Mehdiju i ona ih je prepoznala.Nana Medija je poslije izjave bila i u Domu zdravlja u Rogatici gdje je dala nalaz krvi kako bi se ustanovilo kakva je supstanca bila ubačena u kompot od koje je nana počela da se osjeća loše i da joj se spava.U tim momentima njena djeca su bila u Podgradcu i kad su zatekli otključanu kuću, da u kući nema majke,soba ispreturana, njen telefon na stolu u dnevnom boravku.
 
Crne slutnje su obasipale kćerku Senadu i njenog muža,primjetili su i žuti kombi koji je bio parkiran kod džamije pa su bili krenuli da upitaju da li neko nešto zna za nanu Mediju. Taj žuti kombi koji je skoro cio dan bio tu parkiran velikom brzinom nestao. Telefoni su zvonili i pitanje je bilo samo jedno Šta se desilo? gdje je majka? jeli živa? ,bila su to pitanja bez odgovora za sina Mesuda koji se nalazio na putu u Sloveniji. Vrlo brzo su došli do prave informacije i da se nana nalazi u Rogatici da je boravila u stanici policije i u Domu zdravlja u Rogatici.
 
Vinovnici ovog nedjela su uhapšeni. ALI NEMOGU DA VJERUJEM. Ove kriminalce kako nezvanično saznajemo doveo je komšija Muzafer Divović iz zasoka Oškoplje.Doveo je izvjesnog Nezira Godinjaka koji je rođen u Trnovu a živi u Ilijašu,inače poznatom prestupniku koji treba da leži u zatvoru sad u aprilu zbog teškog razbojništva krađe, i Ćustović Vildanu sa Kobilje Glave koja je glumila trudnicu,izvadila je jastuk koji je pronađen u vozilu sa kojim su došli da učine ovo nedjelo i nesretnoj nani Mehdiji zagorčaju život. Ovo što pišem imena i prezimena je po zahtjevu sina Mesuda koji nas je molio da javno obajavimo da cio svijet zna kakvi smo,i našta su sve spremni neljudi da učine povratnicima. Nemogu da se otmem utisku,nemogu još da vjerujem da smo tako nisko pali i našta smo sve spremni.
 
Ovom prilikom nana Medija se zahvaljuje Zamjeniku K-dira policije u Rogatici gos,Radu Kosoriću i njegovim kolegama na munjevitoj akciji i hapšenju ovih kriminalaca.
 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši