Za ljepšu i čistu Rogaticu

Poslije efektnog čišćenja Toplika u našoj Rogatici,nastavlja se akcija Načelnika Opštine Rogatica gos.Tomislava Puhalca.Došao je na red i potok koji protiče kroz Gračanicu.Neki ga zovu Sućeska,neki Gračanica,nije bitno kako ga zove samo da se uljudi,da se očisti,da nam mahala Gračanica bude prezent kao čista i zdrava sredina u našoj opštini.
 
 
 

 

 

Za ljepšu i čistu Rogaticu

 

Rogatica.22.02.2013.godine

Poslije efektnog čišćenja Toplika u našoj Rogatici,nastavlja se akcija Načelnika Opštine Rogatica gos.Tomislava Puhalca. Došao je na red i potok koji protiče kroz Gračanicu.
 
Neki ga zovu Sućeska,neki Gračanica,nije bitno kako ga zove samo da se uljudi,da se očisti,da nam mahala Gračanica bude prezent kao čista i zdrava sredina u našoj opštini. Krajnje je vrijeme da se ekološka svijest probudi kod sadašnjih sugrađana. Jedno je jasno,akcija traje i cilj joj je za zdravu i čistu Rogaticu.
 
Potok je zbilja postao mjesto za odlaganje svako raznog otpada i stvara izuzetno ružnu sliku.
 
Da bi ta ružna slika isčezla i ovoga puta su se pobrinuli radnici i mehanizacija JP”KOMRAD”Rogatica,koji su pokazali i protekle sedmice u akciji čišćenja Toplika da su firma za poštovanje i respekt,
 
Akcija je danas bila prekinuta jer su radnici radili na čišćenju snijega. Akcija se nastavlja u ponedjeljak 25.02.2013.godine dok se neočisti korito i obale naše Gračanice.
 
Znam da mnogim našim sugrađanima i sugrađankama koji su daleko od svoje Gračanice i Rogatice,se bude sjećanja na njihova djetinjstva i vremenima kad su provodili pored Gračanice.Znam isto i ubjeđen sam da za njih ovo nije običan potok,nego nešto i po čemu su bili prepoznatljivi,bilo je dosta dogodovština koje će neko od Gračaničke raje valjda napisati i ovjekovječiti i da neće to ostaviti zaboravu,već kao dobro štivo za mlađe generacije.
Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili.
 
 
 

Komentariši