Ambasador Kraljevine Holandije u posjeti Rogatici

Rogatica.27.03.2013.godine  –  Danas je u opštini Rogatica boravio Ambasador Kraljevine Holandije u BiH Jurriaan Kraak.Delegaciju na čelu sa Ambasadorom Kraljevine Holandije dočekao je Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac sa saradnicima.Boravak cijenjenog gosta u našoj opštini je imao za cilj uvid u stvarnu situaciju na terenu po pitanju poljoprivredne proizvodnje kao značajnog resursa naše opštine.

 

 

 

 

 

 

 

Ambasador Kraljevine Holandije u posjeti Rogatici

 
Danas je u opštini Rogatica boravio Ambasador Kraljevine Holandije u BiH Jurriaan Kraak.Delegaciju na čelu sa Ambasadorom Kraljevine Holandije dočekao je Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac sa saradnicima.Boravak cijenjenog gosta u našoj opštini je imao za cilj uvid u stvarnu situaciju na terenu po pitanju poljoprivredne proizvodnje kao značajnog resursa naše opštine.Cijenjeni gost sa svojim domaćinima je obišao dio Boričkog platoa inače poznatog po kvalitetnoj proizvodnji krompira.
 
U proteklom periodu Vlada Kraljevine Holandije finansirala je izgradnju objekata za skladištenje krompira koji su danas na raspolaganju Udruženju poljoprivrednih proizvodžača ” Solanum-produkt”,objekti koji u potpunosti služe svojoj svrhi i namjeni.
 
Izraženo je izuzetno zadovoljstvo od strane Ambasadora Kraak-a,načinom utrošenih skromnih finansijskih sredstava dobijenih od strane njegove Vlade,zadovoljstvo postignutim rezultatima,odnosom prema radu i objektima koji su u punim kapacitetima pospiješili i povećali proizvodnju krompira.Ovo je bila prilika gdje je cijenjeni gost obećao dalju i uspješniju saradnju sa lokalnom zajednicom na način da se uvežu privrednici opštine Rogatica sa privrednicima Kraljevine Holandije. Sa tim činom bi na obostrano zadovoljstvo jačali prijateljske,ekonomske,kulturne,sportske i sve vrste odnosa na dobrobit sviju nas.
 
Domaćin Ambasadoru Kraak-u na boričkom platou je bio direktor “Solanum-produkt” gos.Novo Motika koji je visoku delegaciju upoznao sa trenutnim stanjem,načinom proizvodnje,kao i viziju za dalji razvoj proizvodnje.
 
Načelnik opštine Rogatica gos.Tomislav Puhalac izrazio je zadovoljstvo posjetom Ambasadora Kraak-a,kao i sa nastavkom daljne saradne na unapređenju poljoprivredne proizvodnje u Rogatici,kao veoma važnog resursa privređivanja na našoj opštini.I da će sve učiniti da se uklanjaju sve barijere koje sprečavaju poduzetne ljude da ulažu i da mogu prepoznati atmosveru koja je sigurna za njihova ulaganja,poslove i poduhvate.
 
U sklopu posjete visoke delegacije danas je u opštinskoj sali održan seminara na temu “Zahtjevi za izvoz krompira u EU”
O trendovima upravljanja krompirom poslije berbe,govorila je Snežana Akulović dok je Romke Wustman sa Univerziteta Wageningen predstavio istraživanja na razvoju proizvodnje krompira u ovom univerzitetsko-istraživačkom centru.
 
Današnji seminar je bio dobro posjećen od strane poljoprivrednih proizvodžača koji su imali priliku pored sopstvenog znanja naučiti mnogo toga novog.Sva ta nova saznanja će sigurno iskoristiti za unapređenje svoje lične proizvodnje koja će im na kraju donijeti pristojan dohodak.

Komentariši