Uzrok nesreće nepoznat, vozilo na vještačenju

Još nije poznat uzrok stravične saobraćajne nesreće koja se prekjučer desila na magistralnom putu M-17 u Salakovcu, sjeverno do Mostara, a u kojoj su poginuli Safeta Hrnjić (49) iz Sarajeva, njena kćerka Edina Vejzagić (30) i njen jednogodišnji sin N. V.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzrok nesreće nepoznat, vozilo na vještačenju

 

Valerija Tomić, dežurna kantonalna tužiteljica Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrdila je jučer za “Avaz” da još nije poznat uzrok stravične saobraćajne nesreće koja se prekjučer desila na magistralnom putu M-17 u Salakovcu, sjeverno do Mostara, a u kojoj su poginuli Safeta Hrnjić (49) iz Sarajeva, njena kćerka Edina Vejzagić (30) i njen jednogodišnji sin N. V.  

Identifikacija tijela

Automobil Dacia Sandero prevezen je u krug Policijske uprave (PU) Mostar te se još vrše vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

– Mislim da će saobraćajni vještak već sutra (danas, op. a.) imati rezultate vještačenja – kazala je Tomić.

Svjedoci događaja su kazali da vozilo Dacia Sandero kojim su se žene i beba strmoglavili u ponor Neretve, nije pretjecalo kolonu vozila niti je prebrzo išlo.  

Tomić nam je, također, kazala da su članovi porodice stradalih jučer stigli u Mostar kako bi izvršili identifikaciju tijela.

Pregled tijela

Obavljen je i vanjski pregled tijela poginulih, dok se obdukcija, najvjerovatnije, neće raditi – dodala je Tomić.

Iz Policijske uprave Mostar potvrđeno nam je da članovi porodice nastradalih nisu tražili obdukciju, a u popodnevnim satima su napustili Mostar. Također i tijela unesrećenih jučer su trebala biti prevezena u Sarajevo.

Poginula Edina Vejzagić duže vrijeme bila je zaposlena u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sektoru za međunarodne odnose. Njene kolege s kojima smo jučer kontaktirali, za nju su imali samo riječi hvale i jučer su bili šokirani tragedijom.

Muž Edine Vejzagić bio je u momentu nesreće u Maleziji i očekuje se njegov dolazak. Njena majka i otac su razvedeni. Osim oca, iza Edine je ostao i mlađi brat. 

 

AVAZ
  

Komentariši