Oblak tuge i suza preplavio je jučer sarajevsko groblje

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC

I nebo je plakalo, oblak tuge i suza preplavio je jučer sarajevsko groblje Ravne Bakije na kojem su na vječiti počinak ispraćene tragično nastradale Safeta Hrnjić, njena kćerka Edina Vejzagić te njen jenogodišnji sin N. V., koji su prije nekoliko dana poginuli u stravičnoj nesreći kod Mostara.

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Ukopane Safeta Hrnjić, Edina Vejzagić i njen jednogodišnji sin

 

Jednogodišnj dječak pokopan je dan nakon što je zapravo trebao slaviti svoj prvi rođendan.

Jecaji i suze

Najtiša povorka  na svijetu sačinjena od stotine uplakanih članova rodbine i prijatelja se nakon klanjanja dženaze polako kretala prema mezarju u kojem su ukopana beživotna tijela dvaju žena ali i mali tabut omotan bijelom čohom. Jecaji su se prolamali tišinom, a niko od prisutnih nije mogao ostati ravnodušan naročito na pogled Edininog muža Amira koji je skamenjenog izraza lica tabut svoga sina nosio na rukama do njegovog  posljednjeg smiraja. Koliko je on teško podnio nesreću, najbolje govori podatak da su mu iz Hitne morali davati sedative i injekcije. On je bio na službenom putu u Maleziji kada je čuo što se dogodilo i odmah je krenuo nazad. Međutim, već kada je izišao iz aviona u Sarajevu, morala je intervenirati Hitna pomoć, a čak su ga nekoliko puta smirivali. “Ekipe Hitne su dolazile zbog njega u nekoliko navrata, davale su mu injekcije, tablete, sredstva za smirenje”, rekao je izvor blizak porodici.

Ponosni na Edinu

Među prisutnima na dženazi bilo je mnogo uposlenika Parlamentarne skupštinE BiH u kojoj je radila nastradala Vejzagićeva, a teška olovna tuga ih je prekrivala.  Svi su za Edinu imali samo riječi hvale, bili su ponosni što su je poznavali jer je bila divna osoba, veoma profesionalna i predana svom radu. Kako su nam neke njene kolege  kao u poslenik sektora za Međunarodne odnose pri Parlamentarnoj skupštini BiH bila i član delegacije koja je našu zemlju nedavno predstavljala u Strazbourgu.
 
– Bila je vesela, veoma prijatana osoba i bila nam je čast da nas predstavlja bilo gdje. Ovo je zaista prevelika tragedija, nije nam jasno kako će ovo izdržati njen muž koji je u samo jednom trenu izgubio ženu i sina – kazali su nam njene kolege.

Podsjetimo, Edina Vejzagić kobne je srijede vozila automobil dacia sandero u kojem je zajedno s majkom i sinom sletjela u provaliju kod Salakovca. Njihov automobil strmoglavio se niz 30 metara duboku provaliju u rijeku Neretvu, a iako su im hrabri prolaznici pritrčali u pomoć, nisu ih uspjeli spasiti.

OSLOBODJENJE

 

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC

 

 

 

 

Komentariši