Donirali knjige Narodnoj biblioteci u Rogatici

Forum mladih SDP BIH Novo Sarajevo donirao knjige Narodnoj biblioteci u Rogatici

Članovi Foruma mladih SDP BiH Novo Sarajevo – Forum mladih se odlučio da donira knjige biblioteci u Rogatici s ciljem da se obogati knjižni fond ove  ustanove, a posebno me raduje što je u našoj akciji prikupljen veliki broj knjiga za djecu, koje će osnovcima iz Rogatice pomoći u njihovom školovanju

 

 

 

 

Forum mladih SDP BIH Novo Sarajevo donirao knjige Narodnoj biblioteci u Rogatici

 

Članovi Foruma mladih SDP BiH Novo Sarajevo, zajedno sa ostalim članovima OO SDP BIH Novo Sarajevo, su u prethodnom periodu upriličili akciju prikupljanja knjiga, na koju se odazvao veliki broj građana Novog Sarajeva. U akciji je sakupljeno više stotina knjiga. Prikupljene  knjige članovi Foruma su odlučili donirati Narodnoj biblioteci „Rogatica“.

„Forum mladih se odlučio da donira knjige biblioteci u Rogatici s ciljem da se obogati knjižni fond ove  ustanove, a posebno me raduje što je u našoj akciji prikupljen veliki broj knjiga za djecu, koje će osnovcima iz Rogatice pomoći u njihovom školovanju. Članovi Foruma mladih iz Novog Sarajeva trude se da budu društveno aktivni , te je ova akcija samo jedna u nizu kako urađenih, tako i onih koje imamo u planu uraditi za građane, a posebno mlade osobe u Novom Sarajevu, ali i na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine“, rekao je predsjednik FOM SDP BIH Novo Sarajevo Denis Škulj.

Akciji su se priključili i članovi OO SDP BIH Rogatica, koji su zajedno sa mladima iz Novog Sarajeva prisustvovali sastanku sa nadležnima Narodne biblioteke „Rogatica“ te dostavili knjige.

„Nakon uspješne akcije prikupljanja i podjele paketića za povratničku djecu, drago nam je što smo učestvovali i u ovoj akciji obogaćivanja gradske biblioteke. Hvala Forumu mladih SDP Novo Sarajevo kao i ostalim Forumima mladih  Socijaldemokretske partije  koji nesebično izlaze u susret i učestvuju u akcijama koje su vezane za našu Rogaticu. Nećemo stati na ovome, moramo nastaviti kontinuirano raditi. SDP BiH je još jednom pokazao da je partija svih građana BiH“, rekao je predsjednik OO SDP BIH Rogatica Kemal Lihić.

 

http://sdp.ba/?p=14876

 

Komentariši